Кои са десетте най-опасни туристически дестинации

2014-09-29 16:30:00
Кои са десетте най-опасни туристически дестинации
Снимка: freedigitalphotos.net

Чудесно е да можете да пътешествате навсякъде по света. Има невероятно интересни места, които да обиколите, да срещнете и опознаете нови култури. Но има някои градове, които не са толкова привлекателни, колкото си мислим. Ето десетте най-опасни дестинации в света:

 

1. Баркисимето, Венецуела. Въпреки че населението на Баркисимето е малко над 1 милион, престъпленията в града са ежедневно явление. Баркисимето е прочут с многобройните си университети и други образователни центрове и беше една от привлекателните туристически дестинации, но престъпността в града нарасна толкова много, че туристите започнаха масово да го избягват.

 

2. Пешавар, Пакистан. Друга рискова туристическа оферта, особено за чужденци, е пакистанският град Пешавар. Независимо че в него има невероятни архитектурни забележителности и приказни паркове, ежедневните нападения срещу силите за сигурност и самоубийствените бомбени атентати го превръщат в един от най-опасните за посещение градове в света.

 

3. Сана, Йемен. Тази страна е политически нестабилна и с много проблеми. Столицата Сана е изключително интересна с красивите здания в старата част на града, но е едно от най-застрашаващите туристите места в света и се определя като високорискова дестинация.

 

 

4. Акапулко, Мексико. Прекрасният пристанищен град винаги е привличал пътешествениците и богатите жители на планетата, но в днешно време на неговите прочути плажове почиват много малко чужденци. Страната има проблем с войната между наркокартелите, която през последното десетилетие се разрасна неимоверно. Обичайна гледка по улиците на Акапулко са престрелките и труповете, което шокира туристите и ги отказва от тази дестинация.

 

5. Дистрито Сентрал, Хондурас. Няма голям град без престъпност, но в Дистрито Сентрал тя е най-високата в света. Причината е в изключителната бедност на населението, корупцията сред управляващите и силното присъствие на мафията в града. Той се посещава само от най-безстрашните туристи.

 

6. Масейо, Бразилия. Четиринайсет от най-опасните градове в света се намират в Бразилия. Масейо е столицата на щата Алагоас и всяка година 135 от 100 000 негови жители стават жертва на убийства. Градът е по-опасно място за туристите дори и от предградията на Рио де Жанейро.

 

7. Могадишо, Сомалия. Военните действия на бунтовниците от Ал Шабааб създават много рискове за гражданите и чуждите посетители в града. Въпреки присъствието на американски военни съветници, които оказват помощ на местните жители за решаване на военния конфликт, районът е много опасен.

 

8. Найроби, Кения. Кения е привлекателна туристическа дестинация, но има места, към които трябва да се подхожда с изострено внимание. Вечерните разходки в Найроби носят сериозни рискове, особено за жените. Нападенията на бунтовниците от Ал Шабааб напоследък зачестиха и засилиха напрежението в града.

 

9. Чихуахуа, Мексико. Много мексикански градове присъстват в списъка на най-опасните туристически маршрути, но Чихуахуа води списъка заради разположението си на пътя на контрабандния трафик на кокаин за Съединените щати. Областта се контролира от наркокартелите и безразборните стрелби са обичайна гледка по улиците на града.

 

10. Кали, Колумбия. Колумбийските градове имат особено лоша репутация сред туристите, а Кали е един от градовете с най-висока престъпност. Там непрекъснато се водят безразборни престрелки. Въпреки че Колумбия е разположена на едно от най-красивите места в света, в близко бъдеще няма изгледи за превръщането й в привлекателна туристическа дестинация.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия