Доставка на пица само с натискането на един бутон

2014-08-20 19:41:00
Доставка на пица само с натискането на един бутон
Снимка: anythinguseful.com

Технологиите днес изживяват невиждан прогрес. Всеки изминал ден е не просто 24 часа, а десетки технологични открития, които променят живота ни. 21-ви век определено е векът на технологиите и умните устройства, тъй като лесно можем да изброим на пръстите на ръката си приятелите ни, които не използват умно устройство или някакво проявление на технологиите, да, те въобще не са много.

 

 

Най-невероятното на технологиите е, че не само улесняват животът ни, но и ни предоставят уникален шанс да станем част от промяната. Почувствали силата им, ние лесно можем да се превърнем в разработчици, които да използват тази сила и да се превърнат в изобретатели, които да променят света.

 

Именно такава е историята на група студенти, които създадоха едно ново, интересно и изключително удобно приложение за смартфони. Същността му се изразя в бързо и лесно поръчване на пица през телефона на потребителя, без да се занимава с позвънявания, плащания и всички останали досадни подробности.

 

Приложението се нарича Push for Pizza и има една-единствена функция — да ви достави пица пред вратата възможно най-бързо, като същевременно това да ви коства най-малко усилия. Търсейки именно такова решение група приятели стигат до идеята за поръчване на пица с натискането на бутон. След няколко консултации група студенти от престижни университети като MIT и Brown успяват да направят идеята си реалност и вече всеки притежател на iPhone може да се възползва от приложението им.

 

Разбира се, няма как да не споменем, че всичко това става възможно благодарение на Ordr.in — отворена платформа за онлайн поръчки на храна в Съединените щати, където поръчките към повече от 40 уебсайта за доставка на храна се синхронизират и систематизират в база данни.

 

По този начин Push for Pizza има възможност да заявява поръчки на предварително известни адреси и според синхронизирани вкусове, свеждайки до минимум процеса на поръчване — ключов момент, когато потребителите чисто и просто искат парче вкусна пица възможно най-скоро.

 

Именно поради тази причина от приложението могат да се възползват само потребители на територията на САЩ. Това обаче далеч не значи, че съвсем скоро няма да се появи и в други страни, тъй като успехът му в САЩ ще бъде перфектната мотивация за развиването на платформи за онлайн поръчка на храна в повече страни по света.

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ouroboros
преди 9 години

Ех тези айфони, все едно Aplle са единствената марка...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия