Да си купиш къща за 1 евро! Възможно!

2014-08-18 15:15:00
Да си купиш къща за 1 евро! Възможно!
Снимка: thinkstockphotos.com

Не на всеки му е по джоба да се сдобие с къща. Това вече е възможно, стига да имаш поне 1 евро. Изоставени от години къщи в сицилианско село, се продават на цена от 1 евро, съобщава Франс прес. Те са разпръснати навсякъде в района на Ганджи и преди са били обитавани от селяни и техния добитък.

 

 

Къщите, които били изоставени през 20-те години на миналия век, крият истински съкровища – плочници от 18 век, стари фурни и тавани с греди. Всичко това е съчетано с невероятна панорамна гледка.

 

Къщите, които се продават на цена от 1 евро, са около 20 на брой. Останалите 300 могат да бъдат купени от 5 000 до 15 000 евро. Инициативата има за цел да бъдат преодолени десетките години демографски упадък, което ще даде тласък на икономиката в района.

 

През 20-те години на миналия век около 9 000 жители на Ганджи емигрирали в Англия и САЩ, бягайки от мизерията, болестите и липсата на закони. Тези, които останали, правят опити да съхранят местната икономика, въпреки че голяма част от занаятчиите се местят в Палермо, за да си намерят работа.

 

Инициативата „1 евро“ определено е добра идея, защото тя ще привлече хора към селото. Купувачите ще трябва да внесат 5 000 евро гаранция в общината, с която да потвърдят, че имат намерение да реновират къщата в рамките на 3 години. Цената на подобна реставрация излиза около 20 000 евро.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sisi Doncheva
преди 9 години

Tq struva 1 evro ama remonta e pone 20 000!!!!

FunkyPie
преди 9 години

тая къща ти излиза поне 25001 евро


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия