Какво да не забравяме да вземем на плажа

2014-07-18 20:07:00
Какво да не забравяме да вземем на плажа
Снимка: thinkstockphotos.com

Ето, че вече температурите са покачиха толкова много, че единственото спасение, което виждаме, е прохладната вода на така обичаното море. Няма нищо по-интересно и обичано от морските приключения, а юли определено може да ни предложи не малко такива. За целта обаче трябва да предвидите всичко необходимо за едно прекрасно изживяване, затова решихме да ви подсетим за най-важните неща, които може би си мислите, че няма шанс да забравите, но най-очевидните неща често ни се изплъзват от погледа.

 

 

И като заговорихме за очевидни неща, няма как да не споменем слънцезащитния крем. Да, факт е, че малцина забравят да си осигурят такива, но точно обратнопропорционален е броят на тези, които взимат първият, който видят. Изборът на мазило е изключително важен, защото той ще ви спести множество проблеми и ще ви помогне да съсредоточите вниманието си върху създаването на незабравими летни спомени.

 

Изключително важно е когато купувате защитна козметика да прочетете какво пише на етикета, това всъщност важи за всякакъв тип стока, макар и често да го забравяме. Най-добре е да изберете слънцезащитен продукт с "широк спектър" защита — търсете означение върху опаковката "UVA / UVB". Изберете продукта, според това колко време смятате да седите под парещите лъчи на слънцето.

 

Все пак едва ли има някой, който да не знае, че слънцезащитният фактор показва за колко време може да стоим на слънце без опасност от изгаряне. Полезен съвет, който може да ви помогне при избора на мазило е да умножите числото на индекса SPF по 10, тъй като по този начин ще получите времето, през което кожата ви е добре защитена.

 

След като сте си осигурили защита за кожата си е време да помислите и за очите си. Да, правилно се сещате време е да изберете слънчевите си очила. Те, освен че ще ви помогнат да се предпазите ще оформят цялостната ви визия, тъй като са безценен летен аксесоар. Тук ще се въздържим от съвети, тъй като по-рано писахме за слънчевите очила и сами може да намерите статията, която да ви помогне с избора на ефектен и подходящ за вас аксесоар.

 

Вече напълно защитени е време да помислим и за забавление. Все пак ни чакат дълги горещи дни, които често могат да се окажат, не чак толкова забавни, затова е добре да си осигурите нещо, което в съчетание със слънцето, морския бриз и звука от вълните да направи преживяването ви на плажа перфектно. Първото, за което ние се сетихме, е книгата. Да, колкото и странно да се струва на мнозина добрата книга може да направи летния ден повече от перфектен. Тук ще се въздържим от съвети, тъй като всеки има различни предпочитания откъм жанр, но сме сигурни, че каквото и да изберете, то лятната ви почивка ще бъде с една идея по-приятна.

 

Не сме забравили и всички онези, които не са особено привързани към книгите и ако обикновено бихме тръгнали да ги вразумяваме, то сега е време за почивка и забавление, затова просто ще им дадем друга алтернатива, а именно музиката. Често, макар и несъзнателно забравяме плейъра си, за наш късмет обаче, дори да направим грешка съвременните смартфони притежават доста голямо пространство, което можем да запълним с любимия плейлист. Поради тази причина съвета ни е да обърнете внимание на един изключително ценен аксесоар — слушалките. Уверете се, че те ще бъдат първото нещо, което ще сложите в багажа си!

 

Каквото и да забравите обаче, няма да има толкова голямо значение, ако се запасите с положителни емоции и приятна компания, защото тези две неща могат да заместят всичко. Пожелаваме ви невероятна ваканция, изпълнена с множество спомени, които да споделите в края на лятото. Бъдете внимателни, но не се лишавайте от нови и на пръв поглед нетипични за вас неща.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия