Хомосексуалността в животинския свят

2014-07-11 20:08:00
Хомосексуалността в животинския свят
Снимка: freedigitalphotos.net

Малцина знаят, че в животинския свят хомосексуалността се среща често. В продължение на 8 години проф. Нейтън Бейли и проф. Марлийн Зак, биолози от Калифорнийския университет, изследваха различни представители на фауната. Резултатите са шокиращи. Изучавайки поведението на десетки хиляди животинки, американските учени установиха, че при някои видове еднополовата любов е по-скоро правило отколкото изключение.

 

Хомосексуалността е сред най-разпространените явления в природата, доскоро смятахме, че я има предимно при някои маймуни и някои рогати, но се оказа, че се шири и при жирафите, пингвините, жабите, слоновете, делфините, бръмбарите, пчелите, мухите и дори при червеите”, твърди Бейли. Грижи за рода. Той и колежката му смятат, че в немалко случаи хомосексуалните връзки в животинския свят се дължат на стремежа за продължаване на рода. Известно е например, че пингвините самци често мътят яйцата, снесени от самката. Ако “съпругата“ загине, към вдовеца се прилепва друг самец и двамата започват да въртят любов, бдейки зорко над яйчицето и впоследствие над детето.

 

 

В зоопарка "Бремерсхафен", Германия, хомосексуална двойка пингвини осиновила яйце, зарязано от биологичните родители. Бебето се излюпило и го възпитали мама и татко гейове. При албатросите пък не е рядкост самец да зареже самка. В 93 на сто от тези случаи при зарязаната веднага идва себеподобна и се създава лесбийско семейство. "Ако мъничето, изникнало от яйцето, което мътят двете самки, остане само, без майки, ще умре“, уверява Зак.

 

При някои представители на фауната хомосексуалността е начин за демонстриране на превъзходство. Биолозите от Калифорнийския университет наблюдавали интересни взаимоотношения при шимпанзета. Три мъжки маймуни от изследваната общност си оспорвали шефския статут. След неколкомесечно перчене и жестоки сбивания един от тях се изхитрил и "уважил" другите двама. Така той демонстрирал кой командва парада и си осигурил любовници от другия пол. Оттогава "уважените" постоянно се навъртали край него и търсели ласките му.

 

В някои случаи нетрадиционната полова ориентация се дължи на... желанието за по-голямо удоволствие. Два мъжки жирафа от зоологическата градина в Киев например тотално пренебрегвали женските и се съвокуплявали помежду си. Всички опити да бъдат вкарани в релсите завършили с неуспех. Гейовете били разделени в различни "квартири" и всеки от тях се сдобил с женска. Разнополовата връзка обаче не им харесала и започнали да линеят. Наложило се да ги съберат и живнали. Бейли и Зак са категорични: доскоро се смяташе, че само 8 на сто от животните са хомосексуални, но нашето проучване показа, че процентът е 42, а при някои видове дори надхвърля 70.

 

Бейли, Зак и техните сътрудници наблюдавали група щъркели, обитаващи зоопарка в холандския Град Оверлон. Два били обратни и откраднали едно от яйцата на женска. Започнали да го мътят, но истинската майка се вбесила от наглостта им и опитала да го отмъкне. Гейовето се хвърлили срещу нея и я изкълвали до кръв. Обаче ранената не се предала. Няколко пъти се опитвала да си върне яйцето, когато „родителите” правели секс, ала пак ударила на камък - те я погвали. Накрая се изхитрила „поканила" нахалниците на пиршество с жаби, които собственоръчно била „напазарувала”, и докато те сладко-сладко похапвали, прибрала своето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dimitar.,
преди 9 години

@nqmamNervi какво да ти доказвам, това е неоспорим научен фактканибализмът се среща широко сред животните, но очевидно убива. ракът също, Fisherman да започне да мисли, когато прави опити да се обосновававсеки живее според собствения си морал и оттам представи за това какво е пълно извращение и какво не. даваш *** аргумент, който почива единствено на това какво се върти в главата тиинтересно ми е как смяташ, че хомосексуализмът ще започне да вреди на хората. ако си запознат с това, за което говориш, ще знаеш, че винаги е имало и ще има определен процент от хората, които се раждат с такива наклонности, така че винаги ще има ***, които да се размножават. единственото нещо, на което би могъл навреди, е наивният мироглед на много егоистични хора, пълен с религиозни ценности

Fisherman
преди 9 години

всеки 5ти човек умира от злокачествено образование,повече хора имат рак,отколкото са хомосексуалисти.статистически това прави ли рака нормален?или защото не е нещо свързано със секса не ви изняса?

nqmamNervi
преди 9 години

няма да промени факта, че е е пълно извращениесългасен съм, че не вреди, поне засега

nqmamNervi
преди 9 години

докажиканибализма също се среща широко сред животните, защо не станем канибали?пропагандирането

dimitar.,
преди 9 години

реалността е, че се среща широко сред над 450 животински вида и не носи вреда на никоготова я прави естествена

nqmamNervi
преди 9 години

опитват се да изкарат хомосексуалността 'естествена' по всякакъв начин, но това е изкривяване на реалността и истината. *not homophobic*

dimitar.,
преди 9 години

всичко неудобно е пропаганда

nqmamNervi
преди 9 години

пропаганда

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия