Как да бъдеш стилна и оригинална с лятната си рокля?

2014-07-03 19:30:00
Как да бъдеш стилна и оригинална с лятната си рокля?
Снимка: thinkstockphotos.com

В топлото време летните рок­ли се нареждат на челните мес­та сред най-предпочитаните дамски облекла. Леки, удобни, красиви и изключително разно­образни, те могат да се носят почти навсякъде и да бъдат как­то закачливи, така и еле­гантни. Предлагаме ви идеи и насоки по отношение на избора и носенето на лятна рокля:

 

Ако сте висока и слаба, сте щастливка, защото можете да но­сите всякакви модели рокли.

 

Ако ръстът ви е скромен, избягвайте моделите до глезените, тъй като те ще ви смалят още повече. Заложете на рокля, стигаща до над коляното или под него. Добре е да знаете, че високата та­лия и вертикалното райе ще създадат илюзията за височина.

 

Ако бюстът ви е твърде едър, най-подходящи за вас са рокли­те с презрамка около врата или с две широки презрамки.

 

Ако имате широк ханш и/или пълни бедра, изберете рокля без презрамки с висока талия и трапецовидна кройка.

 

 

Ако коремът ви е изпъкнал, най-доброто решение отново е ви­соката талия. Можете да носите и колан под бюста или около тали­ята, за да отвлечете вниманието от проблемната зона.

 

Помислете внимателно как­ва искате да е дължината на рок­лята ви. Ако не харесвате краката си или пък не искате летният вя­тър да ви погоди неприятен но­мер, изберете модел под коляно­то, до средата на прасеца или до глезените. Моделите в неутрални цвето­ве, пастелни тонове и с ненатрапчиви принтове по правило са по-елегантни. Ако държите на атрак­тивността обаче, заложете на ярък нюанс или дръзки едри шарки.

 

Когато купувате лятна рокля, обърнете внимание на деколте­то и презрамките. Ако вече имате слънчев загар, е добре те да при­криват евентуалните „отпечатъ­ци" на банския ви. Ако искате да постигнете ко­кетно излъчване, мо­жете да го направите с рокля, снабдена с къдрички или волани. Прозрачните участъци в долната част на по-дългите модели пък внасят сексапил.

 

Съобразете обувките. При всички положе­ния обаче имайте предвид, че на ефирните летни рокли отиват най-вече равни сан­дали - за предпочитане с ка­ишки, както и пантофки и че­хли без ток.

 

Летни­те рокли се комбинират чу­десно с широкополи сламени шапки, големи чанти, фи­ни шалове и атрактивни ко­лани. Както е добре извест­но, изборът на аксесоари е един от най-ярките символи на модната индивидуалност на всяка жена. Няма да сбъркате, ако носите едри гривни от дърво или метал и дълги обеци или големи халки. В зависимост от модела и цвета на рокля­та, експериментирайте и с масивни колиета от разли­чен материал.

 

В по-хладните дни не правете грешката да затваряте летните си рокли в гардероба. Можете да ги носите с риза от деним, фина жи­летка и дори с кожено яке - ком­бинацията ѝ с трите е изключи­телно приятна и подсказва отли­чен вкус.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия