Няколко свежи идеи за разхладителни летни напитки

2014-06-12 12:00:00
Няколко свежи идеи за разхладителни летни напитки
Снимка: freedigitalphotos.net

Дойдоха летните жеги и вече търсим начини за разхлаждане. За съжаление учебната/академичната година все още не е приключила. Учениците приключват срока и годината, студентите са в сесия и няма как да се отдадат на отдих в планината или на море. Колкото и да ни се иска да сме на плажа с коктейл в ръка, задълженията ни притискат и оставаме в града. И все пак трябва да се разхлаждаме по някакъв начин, а защо не това да стане с някоя вкусна напитка. Сега ще ви дадем идеи за най-готините летни напитки, които да си приготвите вкъщи.

 

Фреш. Може би това е най-лесното освежаващо безалкохолно, което може да опитате. Най-добре е да се въздържате от готовите сокове, които се продават на пазара, защото са пълни със захар и консерванти, а това определено ги прави нездравословни. Изстискайте любимия си плод и добавете няколко кубчета лед за повече свежест.

 

Домашна лимонада. Тя е доста по-различна от купената, защото наистина има лимони в нея. Вземете 6-7 лимона и ги обелете. Самите плодове изцедете на сок. Сварете захарен сироп от захар и вода, като подсладите по ваш вкус. Когато свалите от огъня, сложете корите от плодовете и изчакайте да изстине. Когато се охлади, извадете корите и прибавете сока. Може да добавите и лед, за да бъде добре охладено. Лимонадата може да се направи и от портокали, както и да се смесят лимони и портокали. Може да украсите с резенче лимон на ръба на чашата.

 

 

Смути. Тази дума стана особено модерна в последно време. Смути е напитка, приготвена от пасирани плодове или зеленчуци с добавени плодов сок, зеленчуков сок, вода, прясно мляко, а понякога дори и кисело. Обикновено се добавя и лед. Ако искате да пробвате, предлагаме ви следната рецепта за ягодово смути: 300 грама ягоди се измиват и се поставят в блендер, заедно с 200 мл. прясно мляко. Добавя се и топка сладолед по желание. Оставете няколко ягодки за декорация. Сервира се добре охладено.

 

Кафе. Не можем да пропуснем любителите на кафето. В летните горещини е трудно да пием кафето си топло, затова може да разнообразим по много начини. Ако пиете инстантно кафе може да сипете студено мляко и лед, дори да прибавите топка сладолед за повече лятно настроение.

 

Друг вариант е просто да си сварите черно кафе, но да го направите айс като му добавите топка сладолед. Ако не сте почитатели на подсладеното кафе, може просто да добавите студено прясно мляко към любимата ви горчива напитка. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия