"Мълчалив поход за живота" - ако ти пука, бъди там!

2014-06-05 14:49:00

Преди няколко дни ни напусна едно 4-годишно момченце. Не, то не беше болно. Не, то не си отиде от този свят, защото така е искало. Неговият живот бе отнет. 4-годишният Паоло бе блъснат от джип на пешеходната улица в Стара Загора. Този нелеп инцидент потресе всички българи и ги обеди заедно. По инициатива на Сдружение „Зачатие” и съвместно с фондация „Искам бебе” българските майки решиха да изразят съпричастността си към семейството на Паоло и всички семейства, загубили децата си при нелепи пътни инциденти.

 

Време е всички да разберат, че убийствата по пътищата няма да ги има, ако шофьорите карат разумно и спазват знаците и Правилника за движение. Докога няма да се спира пред знак „Стоп”? Докога ще се кара над позволената скорост? Докога ще се изпреварва неправилно и рисково? Докога ще се правят забранени маневри? Когато човек се качи в автомобила си той носи отговорност за своя живот, за живота на своите пътници, но и за живота на всички останали участници в движението по пътищата - шофьори, мотористи, велосипедисти и пешеходци.

 

Ако и на теб ти е омръзнало да ти отнемат предимството, да чакаш някой да те пусне на пешеходна пътека и да тичаш по нея, когато това се случи, защото те е страх, че някой друг шофьор няма да те види и ще те отнесе. Ако ти идва в повече черната статистика по пътищата и всеки път, когато прочетеш за убито дете на пътя, се натъжаваш, че е отнет един невинен човешки живот, направи нещо по въпроса и се присъедини към организирания протест срещу убийствата на невинни деца на пътя, на Мълчаливия поход за живота, който ще се проведе на 7 юни (събота) 2014 година от 11 часа. Покажи, че не ти е безразлично!

 

Протестите ще се проведат в следните градове:

 

София - площад "Народно събрание"

Стара Загора - шествие, което започва от сградата на Общината до ъгъла на бул.Цар Симеон Велики и ул.Кольо Ганчев - лобното място, където беше убит 4-годишния Паоло

Варна - шествие, което започва от сградата на Общината и свършва пред Съдебната палата

Пловдив - шествието започва от началото на малката главна ул. "Райко Даскалов" пред БНБ и свършва на площад "Централен"

Бургас - площада пред Общината

Разград - Общински културен център

Банско - площад Централен

Благоевград - пред Общината Русе - пред Общината

 

Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста! Да излезем и защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!


Присъедини се към инициативата тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия