20 day stranger — осъзнай живота си чрез друг

2014-06-01 11:59:00
20 day stranger — осъзнай живота си чрез друг
Снимка: blenderss.com

Случвало ли ви се е да си помислите, че имате доста скучен живот, в който единствено се редуват познатите ежедневни последователности, затварящи ви в повтарящия се и вечно зациклящ кръг на скуката. Всъщност всичко това едва ли е така, защото и в най-скучния живот се крият десетки моменти на истинско щастие, които сякаш подминаваме.

 

 

До такова заключение са стигнали и MIT Media Lab, тъй като те се надяват да решат този проблем чрез проекта си — 20 day stranger. Става дума за разработеното от тях приложение 20 Day Stranger, чрез което всеки един от нас може да види живота на някой непознат.

 

Целта е, след като видим как живее нашият случаен избраник и непознат, да успеем да осъзнаем какъв наистина е нашият живот, тъй като че се заблуждаваме за истинската му същност. Проектът си поставя за цел да даде едно оценяване, което да е хем сравнително обективно, хем да бъде направено от нас самите.

 

За, да се запишете за участие, трябва да посетите уеб сайта на проекта и да заявите желанието си. След което следва селекция на участниците и в случай, че бъдете одобрени, чрез приложението ще ви бъде предоставена възможността да следите живота на случаен непознат, разбира се такава възможност ще се предостави и на него и той ще наблюдава вас.

 

Интересна и успокояваща подробност е, че човека, който ще ви наблюдава, както и този, който вие ще наблюдавате ще запази пълна анонимност. Няма да знаете името му, а единствено какво прави, къде отива, как се чувства и т.н.

 

В проекта могат да участва хора от целия свят и именно на това се надяват създателите на 20 day stranger, тъй като по този начин не само ще осъзнаем колко уникален и хубав е нашият живот, но ще се докоснем и до различна култура, която ще имаме възможност да опознаем по един доста различен и същевременно интересен начин.

 

Кевин Слейвин от Playful Systems към MIT Media Lab споделя: "Целта на приложението не е съвременен ексхибиционизъм, а осъзнаване на малките и красиви моменти от живота на хората по света и, в заключение, собствените ни животи".

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия