Най-известните покойници, смятани за живи [част втора]

2014-05-20 19:30:00
Най-известните покойници, смятани за живи [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Кои са останалите пет известни личности, които макар и покойници, се смята че са сред живите ще разбереш в следващите редове. Продължаваме с водачите в класацията – от пето до първо място.

 

5. Амелия Ерхарт – живяла от 24 юли 1897г. – изчезнала на 02 юли 1937г. След излитането си от остров в Тихия океан, като част от околосветското си пътешествие по въздух, младата жена-пилот изчезва безследно, след като вероятно остава без гориво и адекватно място за приземяване. Пресата замлъква. Няма реално отразяване на причините за случилото се. Тези, които се съмняват в смъртта й имат много теории, включително, че била пленена от японските военновъздушни сили и заставена да участва в тяхната радио-пропаганда срещу капиталистическите сили на запада. Други проправят път на тезата, че се уединила на самотен остров, а трети – че започнала нов живот като водещ банкер в щата Ню Джърси, САЩ. Какъвто и да е бил случаят, тя е обявена за мъртва през 1939г.

 

4. Анди Кауфман (17 януари 1949г. – 16 май 1984г.) Комедийният артист Анди Кауфман е познат за многобройните си участия в забавни програми и кино-продукции. Много обаче се съмнявали, че той наистина умира през 1984г. Всъщност, фенове-фанатици твърдяли, че това е част от очакван медиен трик, който така и не се състоял. Това ескалира през 2013г., когато 24-годишната актриса Александра Татарски, заявява, че е дъщеря на Кауфман. Претенцията на младата дама, както и всички очаквани завръщания на актьора биват опровергани.

 

 

3. Джим Морисън (08 декември 1943г. – 03 юли 1971г.) Както казва Джон Денсмор,един от основателите на легендарната група Doors: „Джим беше напълно луд, така че не познавам друг по-способен да изиграе собствената си смърт." Сентенцията разпространявана през 60-те и 70-те години на ХХв. – „живей бързо, умри млад и бъди красив труп" се вписва в пълна сила и за фронтмена на рок-групата Doors – Джим Морисън, който умира в Париж, на възраст от 27 години. Банков служител твърди, че е изплатен чек на певеца, след официалното становище за неговата смърт, а множество други твърдят, че са го виждали след това във Франция . Други твърдят, че той е в Африка и живее щастлив отшелнически живот.

 

2. Тупак Шакур (16 юни 1971г. – 13 септември 1996г.) Рап-иконата умира при автомобилна престрелка, а след смъртта му излиза запис на негово култово парче. Мнозина вярват, че смъртта му е измама, която цели да заблуди враговете му и да го съхрани жив. Шуг Найт, който бил заедно с Шакур, в нощта на престрелката, изразява съмнения за смъртта му. Следите по улиците на Лас Вегас, където става престрелката обаче са безкомпромисни.

 

1. Елвис Пресли (08 януари 1935г. – 16 август 1877г.) „Кралят е мъртъв. Да живее Кралят!" Тази фраза се изпълва с друго значение, когато се заговори за Елвис. Макар да умира през 1977г., заклети фенове твърдят, че в ковчега има восъчна кукла. Слуховете за живия Елвис никога няма да умрат, както и песните му. Само това има значение.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия