Изумителна холограма на Джексън се появи на Billboard Music Awards

2014-05-31 11:01:00
Изумителна холограма на Джексън се появи на Billboard Music Awards
Снимка: Reuters

Технологията е невероятно чудо, което с всеки изминал ден ни изумява все повече. Огромният й напредък сътворява чудеса, за които дори не сме подозирали и открива пред нас толкова възможности, че успяваме реално да си помечтаем да реализираме и най-смелите си желания. Едно такова чудо, успя да разчувства мнозина, като почти им осигури достъп до идола им — Майкъл Джексън.

 

 

Въпросната проява беше по време на наградите на Billboard, когато видяхме седящ на трона краля на попа или поне така ни изглеждаше. Екипът, работещ зад церемонията се беше погрижил всички присъстващи да видят невероятна холограма, пресъздаваща толкова добре артиста, че мнозина биха си помислили, че той наистина е там.

 

Технологичната имитация изигра емблематичната за Джексън "лунна походка", както и се включи в общата хореография на група от живи изпълнители и холограми. Всичко беше наистина добре изпипано, доказателство, за което са бурните аплодисменти на публиката, както и няколко блестящи и спускащи се по лицата на неколцина посетители сълзи.

 

Холограмата "изпълни" песента Slave to the Rhythm, която е част от новия албум на певеца, който носи името Xscape и съдържа осем изпълнения и модерни версии на някои от най-големите хитове на Джексън, записани през далечната 2009 година. В създаването му са участвали продуценти като Timbaland, Родни Джъркис, Джон Маклейн и Stargate.

 

Звукозаписната компания, която издаде албума е Columbia Epic Records, собственост на Sony, поради което той ще бъде безплатен за притежателите на устройства Xperia от тазгодишната серия на Sony. Става дума за моделите Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M2, Xperia M2 Dual и Xperia Z1S, а „XSCAPE“ ще може да се изтегли през приложението Xperia Lounge.

 

Холограмата на Джексън се присъединява към списъка на останалите холограмно съживени изпълнители, които съвсем не са малко. Практиката на възкресяване мъртви артисти за посмъртни представления е популяризирана от появата на холограма на Тупак Шакур в 2012 на Coachella фестивал. Холограмата е създадена от студиото за визуални ефекти Digital Domain, на което са им били нужни повече от четири месеца за направата и, а цената и била 400,000 долара.

 

Интересна подробност е, че Digital Domain се обявила против използването на холограмата, аргументирайки се, че чрез нея нарушават правата им над технологията, но след като съдия от Las Vegas е обявил, че технологията е публична, шоуто е получило разрешения да я използва.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия