Създателят на "Игра на Тронове" пише на Dos с един пръст

2014-05-27 18:31:00
Създателят на
Снимка: Reuters

"Game of thrones" или преведен на български "Игра на тронове" е един от най-успешните сериали в последните няколко години. Продукцията базирана на невероятния фентъзи епос "Песен за огън и лед" събира все повече фенове, които бързо се ориентират към книгите от поредицата.

 

 

До този момент на пазара са излезли пет книги, проследяващи невероятните приключения в света на Джордж Р. Р. Мартин — "Игра на Тронове", "Сблъсък на крале", "Вихър от мечове", "Пир за врани" и "Танц с дракони". За всяка една от тях феновете са чакали средно по повече от пет години, а най-голямата неизвестна все още е кога ще се появи следващата предпоследна шеста книга.

 

Мнозина от нас подозираха, че това едва ли ще стане скоро с оглед на факта, че издателите на Мартин преживяват едни от най-хубавите си времена, тъй като поредицата придоби невероятна популярност, което означава, че могат да яхнат тази вълна и да публикуват десетки странични книги, които да са свързани по някакъв начин със света на "Песен за огън и лед".

 

И действително се появиха не малко енциклопедии и странични произведения, от рода на предистории и разказни свързани по всевъзможен начин с така интригуващия за мнозина свят на битки и свръхестествени същества. Оказа се обаче, че не само това е причината за забавянето.

 

Преди дни самият автор издаде фрапиращата новина, а именно, че все още пише на компютъра си с един пръст. Колкото и да е сръчен, то става ясно, че едва ли развива голяма скорост на писане, но се надяваме, че въпреки това съвсем скоро ще видим на бял свят заветната шеста книга.

 

Откровенията на писателя продължиха, след като отново взриви зрителите с новината, че компютърът му, на който пише своите книги използва Dos. За мнозина от нас това е непозната или неприятна операционна система, която остава само в учебниците ни по информатика, но автора споделя, че е очарован от нея, тъй като има всичко необходимо, за да пише книгите си.

 

Единственото, което има на компютъра си за писане е архаичната програма WordStar, от която обаче той е очарован, тъй като според него е много добра за писане, тъй като няма популярните напоследък спелчек опция, която според него е доста досадна при писане на фентъзи романи.

 

Съчетанието на операционната система и програмата за писане според него е перфектно, тъй като по този начин не се разсейва с интернет и всички други изкушаващи възможности на днешните компютри и същевременно е защитен от хакерски атаки. Мартин сподели, че все пак притежава и друг компютър, който използва за сърфиране в интернет, проверка на имейл и други ежедневни неща свързани с компютрите.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия