Ще се учудите за какво може да ползвате Coca Cola

2014-05-17 11:02:00
Ще се учудите за какво може да ползвате Coca Cola
Снимка: freeimages.com

Милиони хора по света са фенове на тъмната напитка. Има нещо повече от кофеин в нея, сякаш сме пристрастени, към този уникален вкус, донесъл милиони на разработчиците си. Въпреки множеството разкрития колко вредна може да бъде напитката, тя не спира да присъства в менюто на милиони от нас. Замисляли ли сте се обаче какво други приложение може да има? Ако не то, ние го направихме и ето какво установихме:

 

 

1. Отстранява ръжда

 

Едва ли има човек, който да не е гледал експерименти, в който, за да се покаже вредното действие на Coca Cola са разяждали зъби, или пък са отстранявали ръжда. Именно те ни накараха да се десети, че когато имаме да освежим нещо старо и хванало неприятна ръжда, лесно можем да се справим със задачата, използвайки напитката.

 

2. Облекчава болката от ухапвания

 

Едно от най-неприятните усещания, които сме изпитвали е ухапването. Е разбира се, колата не е адекватно и подходящо решение за всяко ухапване, но пък ако е от комар, оса или медуза, то ще усетите известно облекчение, след като полеете засегнатото място с известната напитка. Е при зомби апокалипсис и ухапване от хищници, ще трябва да потърсите друго решение.

 

3. Помага за размразяването на замръзналите прозорци на колата

 

Въпреки, че зимата вече отмина, повечето шофьори още не са забравили трудното чистене на замръзналите прозорци и стъкла на колата. И за да не се повтаря цялото мъчение и догодина ги съветваме да използват Coca Cola. Поливайки стъклото с нея, лесно ще могат да почистят стъклата на колата си.

 

4. Почиства стъкла

 

Освен замръзнали стъкла на колата може да се справи и с просто мръсни стъкла. Лимонената киселина в напитката спомага за почистването на прозорците. След това обаче ги минете повторно с мокър парцал, за да отстраните захарната субстанция.

 

5. Почиства дрехи

 

Кока-Кола е и едно сравнително евтино средство за отстраняване на петна по дрехите. Излейте една чаша върху омърсеното място и го накиснете за известно време. След това изперете дрехата както обикновено. Напитката отстранява и най-упоритите петна от мазнина и кръв. Бонус — придава приятен аромат на облеклото.

 

6. Отстранява дъвка от косата

 

Случвало ли ви се е да залепите дъвка на косата си? Ако отговорът е положителен, то от опит знаете колко неприятно изживяване може да се окаже премахването на дъвката. Е напитката може да се окаже ценен помощник в начинанието, всичко което трябва да направите е накиснете тази част от косата, която е засегната и да изчакате няколко минути. След това целият процес на отстраняване ще е поне с една идея по-лесен.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Kitty Bloom
преди 9 години

Изсипете едно шише в тоалетната чиния - ще бъдете заслепени от такъв блясък! :D

OoVasKoO
преди 9 години

7. Може да се смачка като шайба и да ритаме в междучасията. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия