Мечтаната професия - търси се човек, който безплатно да обиколи света

2014-03-17 11:59:00
Мечтаната професия - търси се човек, който безплатно да обиколи света
Снимка: Reuters

Има много готини и интересни професии, за които хората си мечтаят. Представете си да попаднете на следната обява: „Търси се кандидат, който да отиде на безплатно околосветско пътешествие на стойност 1 000 000 долара. Той трябва в продължение на година да се храни в най-добрите ресторанти, да спи в 5-звездни хотели и да се забавлява в най-елитните нощни клубове и курорти в света. Умението за писане ще бъде в негов плюс. Двойки също могат да кандидатстват“.

 

 

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали?

 

Може да ви звучи нереалистично, но има две луксозни туристически фирми, които си търсят човек, готов да отдели година от живота си, за да си почива на най-различни места по света. Единствената му работа е да опише подробно своето преживяване.

 

Какъв е смисълът от тази позиция?

 

Идеята е да бъдат предоставени подробни и обективни оценки на пътуванията от най-висок клас. За постигането на това нещо ще помогне новият служител, който ще обиколи света. Повечето хора от средната класа оставят мненията си в интернет за хотелите и ресторантите, които посещават, но това се случва изключително рядко при богаташите. Причината е, че повечето от тях не искат да отправят критики публично.

 

Късметлията, който ще бъде нает, ще обиколи над 50 „водещи световни туристически дестинации със специален акцент върху модерните хотели, ресторанти и нощния живот“. Той работи анонимно и ще има за задача за описва подробно обслужването, качеството и преживяването на всяко едно от местата. Той ще трябва да изглежда така, сякаш е от най-горните прослойки на обществото.

 

Част от красивите дестинации, които ще посети, са Венеция, Лас Вегас, Британските Вирджински острови и Малдивите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
midnight_escapade
преди 10 години

Кога?! Искам аз да съм този човек!! :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия