Мъж със странно хоби - колекционира сутиени

2014-04-25 16:16:00
Мъж със странно хоби - колекционира сутиени
Снимка: Reuters

Някои хора имат наистина странни хобита. Пример за това е 56-годишният Чен Циндзу. Последните 20 години той се занимава с нещо доста ексцентрично – колекционерство на сутиени. За този период от време мъжът е събрал над 5 000 бройки във всякакви цветове и размери, съобщава сайтът „Oddity Central“.

 

 

Работата на китаеца е да обяснява на хората колко е важно редовно да ходят на доктор. Особено важни са прегледите на гърдите при жените. Голяма част от представителките на нежния пол не носят подходящ размер сутиен. Причината е, че те не знаят как да си изберат подходящ, а някои нарочно си взимат по-малък размер, за да може гърдите им да изглеждат по-големи. Това обаче нанася сериозни вреди на тяхното здраве.

 

Повечето сутиени са дарени на Чен от жени, на които той е разяснил подробно опасностите, които крие неправилният размер сутиен. Доста момичета си мислят, че сутиен се носи, за да не прозират гърдите, а не защото предпазва от здравословни проблеми.

 

Мъжът приема своята кауза, свързана със здравето на женските гърди, през 1980 година, когато е стажант. Той е виждал доста дами, които в резултат на болести е трябвало да се разделят едната или двете си гърди. През ноември 2013 година Чен дори носил сутиен на публични места, за да успее да привлече общественото внимание към този сериозен проблем.

 

В момента Чен Циндзу има идея да направи музей, където да изложи събраните сутиени. По този начин хората ще могат да видят промените, които обществото налага с годините върху бельото.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия