Дейвид Бекъм пуска своя марка уиски

2014-04-18 17:01:00
Дейвид Бекъм пуска своя марка уиски
Снимка: Reuters

Дейвид Бекъм е едно от имената, което едва ли ще бъде забравено скоро. Добил популярността си като невероятен футболист, той успява да се превърне в любима знаменитост на мнозина. Играл в клубове като "Манчестър Юнайтед", "Милан", мадридския "Реал", "Лос Анджелис Галакси" и френския "Пари Сен Жермен" и достигнал до ключова роля за английския национален отбор по футбол в лицето си на капитан, той приключва кариерата си на 38-годишна възраст като един от най-популярните футболисти на всички времена.

 

 

Женитбата му за поп певицата Виктория Адамс, от която има трима сина и една дъщеря — Бруклин, Ромео, Круз и Харпър е също до голяма степен определящ за популярността му. Той участва в реклами на Пепси, които се гледат с голям интерес от почитателите му по цял свят. От момента на пристигането на звездното семейство в Ел Ей, Бекъм се превръщат в основна цел на журналисти и папараци. Неведнъж оглавява класацията за най-стилно облечен мъж.

 

Точно поради тази причина, за никого не е изненада, че освен с футболните си подвизи звездата е известен и като модел на бельо, като дори е обявен за най-добрият модел на века. Започва като рекламно лице за световноизвестни марки, за да може преди няколко години да създаде своя колекция мъжко бельо съвместно с популярна марка дрехи. Според дизайнера Томи Хилфигер колкото и модели на да има по света, всички те искат да приличат на Дейвид.

 

Ето, че сега звездата се възползва от влиянието си като напада друга пазарна ниша — алкохолът. Преди дни бившият футболист обяви, че пуска нова марка уиски под името Haig Club, заедно с бизнес партньора си, музикалният продуцент Саймън Фулър.

 

Уискито ще се продава в тъмносиня бутилка, а ориентировъчната му цена е около 65 долара. В официалния сайт на компанията производител на алкохолната напитка се съобщава, че Бекъм и Фулър ще играят ключова роля в разработването на стратегията, както и че ще трябва да привлекат нови потребители.

 

Каква ще бъде финансовата изгода за тях, остава неизвестно, но едва ли точно това е целта на Бекъм, с оглед на факта, че звездата печели по-голяма част от приходите си благодарение на участието си в реклами, отколкото като футболист в Галакси, а възнаграждението му там, въобще не бе малко.

 

Какво ще сътворят Бекъм и Фулър, предстой да разберем, но по всичко личи, че само заради популярността им напитката ще се окаже доста успешна, дано да е и поне толкова добра.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия