Ученически и студентски бисери [трета част]

2014-04-08 11:01:00
Ученически и студентски бисери [трета част]
Снимка: sxc.hu

Надяваме се да сме успели да ви разсмеем с предишните две части, в които се опитахме да поберем най-добрите ученически и студентски умотворения, които определено ни карат да вярваме, че въпреки оскъдните знания по основополагащи и наистина важни предмети, то българското образование поне възпитава и култивира един доста особен вид креативизъм. Колкото и неподходящ да е той, няма как да признаем, че е по-добре отколкото белият лист. Ето какво сме ви подготвили за днес:

 

 

Започваме с интересния поглед на един от учениците към биографията на Ейбрахам Линкълн, който бързо бива прекръстен, заради дългото си име. Това обаче далеч не е всичко. Дали заради голямото си преклонение към него, или пък заради възторга от делото му, историята мълчи, но думите остават вечни: "Абрахам Линкълн е роден в дървена колиба, която построил собственоръчно".

 

Винаги сме се изумявали на виждането, което имат учениците за света около нас. То е доста креативно и в това няма нищо лошо, е, поне докато не попадне в контролните работи, защото колко и оригинално да звучи не можем да приемем твърдението, че "Гравитацията е открита от Нютон и се забелязва есенно време, когато листата капят" за вярно.

 

Историята е странно нещо, поредното доказателство за това е изказването: "Симеон закрепил България на своите крака. А византийския си император не можел да спи вечерта при мисълта за страшния си противник, затова мобилизирал всички военни и управленски сили на империята. Той повярвал на великия френски пълководец, че: "Най-добрата защита е само нападението" — и дегустирал на българския бряг."

 

Друг от учениците много точно е предал причината за смъртта на великия владетел, по времето на когото българската държава изживяла своя златен век, заявявайки, че "Симеон бил много сърцат владетел и затова през втория период от царуването си умрял от сърдечен удар". Най-епичното заключение обаче си остава: "Смъртта на цар Симеон сложила край на живота му"!

 

Българите сме много прозорливи, дори и в литературните произведения веднага може да усетим уловката и конспирацията. Това е направил и един от учениците, разкрил ни, че "Баба Илийца захвърля детето си в реката и започва да се бори мъжки с кола. Но детето не е умряло! То само се преструва!" Друг пък отговаря на голямата дилема "И защо баба Илийца не оставя детето директно в лодката. Ами така тя може да го настъпи докато вади кола".

 

Няма как да пренебрегнем и бисери като тези: "Спартак бил алигатор", "Христо Ботев налял туба бензин в огъня на българската революция със своята поезия", "Алеко чул приближаващия се водопад", и бруталното "Жените пееха и танцуваха около огъня, а малките членове отмерваха ритмично такта".

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Nadetooo
преди 10 години

"Абрахам Линкълн е роден в дървена колиба, която построил собственоръчно".

"g0oD"_glr
преди 10 години

До Kitty Bloom: Tъкмо това щях да копирам, изпревари ме. :D

Kitty Bloom
преди 10 години

Смъртта на цар Симеон сложила край на живота му"! хахахах :D:D:D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия