Турция смята да забрани достъпа до Facebook и YouTube

2014-03-13 18:20:00
Турция смята да забрани достъпа до Facebook и YouTube
Снимка: Reuters

Интернет е глобална система от взаимно свързани компютърни мрежи, обслужвайки милиарди потребители по целия свят. Тя представлява мрежа от мрежи, съставена от милиони частни, обществени, академични, търговски и държавни мрежи от местен до глобален обхват, свързани помежду си чрез сложна система електронни и оптически мрежови устройства и съоръжения.

 

 

Всичко това я превръща в най-бързият начин за разпространение на информация. Информация, която лесно може да създаде необходимите условия за разпалването на цели революции, тъй като мрежата е едно от малкото места, където няма цензура. Тя е до голяма степен безпристрастна и отразява максимално близко до реалността всяко събитие, без да изопачава фактите, за да бъдат в полза на някого.

 

Осъзнавайки всичко това и страхувайки се, че социалните мрежи ще окажат негативно влияние на управлението му, турският министър-председател Ердоган, сподели в интервю, че смята скоро да спре достъпа до Facebook и YouTube.

 

Аргументът, чрез който турският министър-председател оправдава тираничните си и диктаторски действия е, че чрез сайтове като Facebook и YouTube неговите политически съперници осъществяват пропаганда срещу него и управлението му. Според него именно в тях се публикуват лъжливи и изфабрикувани записи, които подронват авторитета и доброто му име.

 

"Посветени сме на това. Няма да оставим тази нация на милостта на Facebook и YouTube" — заяви Ердоган пред турска телевизия, след като даде интервю, в което представи всички свои аргументи в полза на решението си.

 

Окончателната дата, в която да бъде спрян достъпа до сайтовете все още не е определена, но намеренията на министър-председателя е след месните избори в Турция, които ще се проведат на 30 март 2014, да бъдат предприети необходимите мерки срещу тези сайтове.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години

По-малко дюнери в социалните мрежи? Супер!!

yakuza_
преди 10 години

Защо ни занимавате с кюрди?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия