Десетте най-бързи коли в света [част първа]

2014-02-27 17:00:00
Десетте най-бързи коли в света [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Кои са най-бързите коли в света? Само за състезателни писти ли са създадени и колко бързо е прекалено бързо? Това са само някои от въпросите, които хората се питат, когато видят едно от тези интригуващи и галещи окото авто-чудовища.

 

Това също са и въпросите, които хората, можещи да си позволят подобни коли, задават на своите авто-дилъри, преди да им напишат банков чек. Това е защото повечето от тези машини за скорост струват стотици хиляди, ако не и милиони долари. Това ги прави скъпи играчки само за най-богатите.

 

Стига човек да може да отдели бюджет за подобен автомобил, със сигурност ще получи това, за което е платил и то в обвивката на цепещо челното съпротивление, произведение на изкуството, което не само ще ги транспортира от точка А до точка Б, но ще го направи за най-краткото време на света. Ще ви представим десетте най-бързи коли за 2014 година.

 

Номер 10 е за Ascari A10. По-голямата част от супер-автомобилите, които се произвеждат днес идва само от гигантите в индустрията. Не е чудно, че конкуренцията да се създаде най-бързия автомобил е станала по-интересна. Британският автомобилен производител Ascari произведе модела A10, за да отбележи своята 10-годишнина в индустрията.

 

 

A10 ще остави водачите да се насладят на изпълнението на BMW V8 5.0 двигател, който е силно модифициран. Този двигател произвежда 625 конски сили, предавани на стандартна ръчна трансмисия и шест степенна механична скоростна кутия. A10 има ускорява от 0 до 100км/час за по-малко от три секунди. Максималната скорост е 354км/час. Въртящият момент е 560 Нютон метра при 5500 оборота в минута, максималните обороти в минута са 7500.

 

9-та позиция е за Noble M600. Освен забележителен дизайн, автомобилът разполага с 4,4 литров двигател V8 и два компресори под капака . Тази настройка на двигателя дава на M600 три режима на мощността , които варират от 450 к.с. до максимум от 650 к.с. С тях Noble M600 може да удари 100 км/час за по-малко от три секунди. Максималната скорост е 362 км/час. Въртящият момент е 819 Нютон метра при 3800 оборота в минута, максималните обороти в минута са 6800.

 

Въпреки това, едно от нещата, които могат да възпрат човек от закупуването на този автомобил е неизвестността на марка . Освен това, той не е нито най-бързият, нито най-мощен супер-автомобил.

 

От друга страна, 650 конски сили могат да ви накарат да изтръпнете. Той също така е на достъпна цена от $ 324,680. Това го прави перфектен за човек, който се опитва да притежавате автомобил, който има определена уникалност и не е толкова умопомрачително скъп, колкото представителите на другите марки.

 

8-мо място е за Pagani Huayra. Една от колите, която заслужава възхищение и уважение е Pagani Huayra. Тя се захранва от двигател на Mercedes AMG, би турбо V12 6,0 литра.
Резултатът е максимална мощност от 720 конски сили при ниските 5800 оборота в минута. Това позволява на Huayra да вдигне от 0 до 100 км/час само за три секунди и да достигне максимална скорост от около 370 км/ч. Колата разполага със седем-степенна скоростна кутия X-Trac и секвенциална трансмисия. Началната цена за тази фурия е $ 1 273 500.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия