Superbus - хибрид между автомобил и автобус

Инженери и дизайнери от Холандия са разработили хибрид  между автомобил и автобус, който е предназначен за употреба  в градския транспорт, но в нов по-луксозен вариант. Хибридът е  наречен  Superbus и   представл

2011-07-12 21:40:14
Superbus - хибрид между автомобил и автобус
Инженери и дизайнери от Холандия са разработили хибрид  между автомобил и автобус, който е предназначен за употреба  в градския транспорт, но в нов по-луксозен вариант.

Хибридът е  наречен  Superbus и   представлява 5-метров автомобил с 23 пасажерски места, който  развива максимална скорост от 255 км/ч.

Конструкцията на автомобила е изградена от свръхлеки карбонови влакна, а задвижването се осигурява  чрез електрически мотор с литиеви батерии.  Дължината на автомобила се равнява на тази на стандартен градски автобус. Двата чифта задни гуми пък се управляват независимо, като осигуряват по-малък радиус при обръщане на завоите.

Проектът Superbus е продължил 5 г. и е струвал на създателите си 19 милиона долара. Главният дизайнер е част от екипа на  BMW-Williams  във  Формула 1.  Ако правителството на ОАЕ одобри проекта, автомобилът ще може да стане част от градския  им  транспорт, макар и на висока цена.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия