Елън Пейдж – новият войн срещу хомофобията

2014-02-19 20:32:00
Елън Пейдж – новият войн срещу хомофобията
Снимка: Reuters

В днешно време все по-често се говори за един от страшните проблеми на обществото ни – страха от различните. Мнозина от нас с оглед на интелектуалния си потенциал успяват да осъзнаят колко нелогично е да се страхуваш от различието. Останалите, до толкова заблудени изпадат в смешното и отчайващо за човешкия вид положение, което ги връща в праисторията, когато пещерните хора са презирали всичко, което не познават, без дори да осъзнават какво представлява то.

 

 

Именно срещу такива индивиди, не заслужили привилегията да ги наричаме лица, мнозина от нас водя своеобразна, метафорична война. Но тъй като ние се страхуваме не от различието, а от безразличието, както и от невъзможността въпросните индивиди да осъзнаят минималните човешки права, то нашата война далеч не използва обичайните и познати силови методи. Ние залагаме на по-голяма сила – личния пример.

 

Поради тази причина не можем да скрием радостта си, че за пореден път в редиците ни се нарежда човек с невероятен талант, който да покаже на света, че различните не са вреда, а богатство, от което можем да се възползваме – Елън Пейдж.

 

Актрисата, позната на света от невероятните филмови шедьоври – Генезис, X-men, Джуно и много други, разкри, че е хомосексуална по време на конференция в подкрепа на човешките права в Лас Вегас. С тази си постъпка, за пореден път бе доказано, че хората с различна сексуална ориентация всъщност не са нищо по-различно от останалите.

 

"Тук съм тази вечер, защото съм гей. И защото може би мога да направя промяна. Странно е, защото съм тук като представителка в някаква степен на една индустрия, която поставя унищожителни стандарти върху всички нас. Не само върху младите хора, върху всички. Стандарти за красота, за добър живот, за успех. Стандарти, които, колкото и да не ми е приятно, са ми повлияли" – заяви актрисата.

 

Въпреки тези стандарти и предразсъдъци от страна на обществото тя намери сили да му отвърне и да покаже истинската си същност. Същност, която ние приветстваме и разбираме.

 

Елън Пейдж се впусна борбата, не бъди безразличен и ти!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
*Shine*
преди 10 години

ndesign, абсолютно, ако е толкова нормално и естествено, защо трябва да го защитават и да провеждат кампании, с които да промиват мозъците на хората?

ndesign
преди 10 години

Ако нещо е нормално, защо да има кампания за да го доказваме? Или то самото има нужда от признание че е нормално? Няещата са създадени по точно определен начин за да послужат. Нищо което е в противовес с тези естествени закони не може да бъде наречено нормално.

DarkTemplar
преди 10 години

И аз не смятам, че е огромно геройство. И цялата тази антидискриминационна кампания е силно преувеличена.

YSMF
преди 10 години

Само, че в днешно време далеч не е геройство да си звезда и да се разкриеш като хомосексуалист. Минало е времето когато това беше нещо 'ехеее похвално'.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия