На колко години е най-старото семейство в света?

2014-02-11 15:59:00
На колко години е най-старото семейство в света?
Снимка: dailymail.co.uk

Най-старите мъже и жени са на около 120-годишна възраст. Но знаете ли на колко години е най-възрастното семейство? Оказва се, че най-старото семейство са 11 братя и сестри от Великобритания, чиято обща възраст е цели 855 години.

 

До този момент от Книгата на рекордите Гинес нямат данни за друга група с толкова голяма колективна възраст, родени от едни и същи родители, пише в. „Daily Express“. Те очакват кандидатурата на британците Бруднел.

 

Досега най-голямата комбинирана възраст, за която има данни, е за 9 братя и сестри на общо 828 години. Бруднел обаче ще поставят нов световен рекорд.

 

Семейство Бруднел се състои от петима братя и шест сестри, като най-младият от тях е 68-годишният Робърт Бруднел, а най-възрастна е 89-годишната Бернадет Лоури.

 

 

Братята и сестрите споделят, че се чувстват страхотно, често се виждат и са успели да запазят близостта си толкова години наред.

 

Внучката на 71-годишната Джийн Юарт е тази, която се е сетила, че семейството има потенциал да постави рекорд в Книгата за рекордите Гинес. Тя се разровила в интернет и установила, че към момента нейното семейство е най-възрастното в света.

 

Братята и сестрите Бруднел са израснали заедно в скромен дом в Мидълсбро. Като деца им се е налагало да спят по четири в едно легло, но въпреки скромния им начин на живот, те твърдят, че са имали страхотно детство. Родителите им Елизабет и Уилям са имали общо 13 деца – единият им син – Бърнард, починал, когато бил едва на година и половина, а другият – Патрик, на 70-годишна възраст.

 

По-голяма част от останалите братя и сестри живеят в Северозападна Англия и имат общо 43-ма наследници.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия