Арпан Саксена е 4-годишно индийче с ... 25 пръста на ръцете и краката

2012-10-31 15:31:00
Арпан Саксена е 4-годишно индийче с ... 25 пръста на ръцете и краката
Снимка: vyperlook.com

Арпан Саксена от Бопал става все по-известен с всеки изминал ден. Историята му бе публикувана във в. „Дейли мейл“ и повечето хора научиха за 4-годишното индийче, което има 25 пръста на ръцете и краката.

 

 

Детето има 13 пръста на ръцете и 12 на краката. Когато бил на 2 години той загубил 26-то си пръстче, което се намира на едната му ръка. Детето има две генетични заболявания, които са причинили появата на допълнителните му пръстчета, както и сливането на двойните му палци.

 

Родителите на Арпан не иска той да бъде опериран, защото неговият дефект го прави известен. Индийчето обаче не може да носи нормални обувки и това му пречи да изминава големи разстояния.

 

Снимка: vyperlook.com


Бащата на Арпан е водач на рикша. През 1984 година той е един от малкото оцелели при промишлена авария в завод за пестиците. Заради нея в Бопал има доста висок процент на деца с дефекти, рак и хронични заболявания.

 

4-годишното индийче обаче не е човекът с най-много пръсти. Световният рекорд се държи от друго индийско момче – 2-годишният Акшат Саксена, който има 34 пръста на ръцете и краката.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FunkyPie
преди 11 години

жив и здрав

SHPAIdURmeN
преди 11 години

Таман като отиде в Якудза ще има доста пръсти да режат докато стигнат до кутрето. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия