Лекуват хомосексуализма с електрошокове

2014-01-31 10:27:00
Лекуват хомосексуализма с електрошокове
Снимка: Dreamstime

Да си хомосексуалист не е болест. Ако човек обаче иска да се опита да се „излекува“, това може да стане с помощта на електроди. В китайска клиника има екип от специалисти, които разполагат електроди върху мъжкия полов орган и пускат електрошокове, докато мъжът гледа порно филми с гей сцени, съобщава Франс прес.

 

Чжан решава да опита. Той искал да се подложи на процедурата, за да види дали наистина има шанс да стане нормален човек, защото семейството му било разочарована от него.

 

 

Когато Чжан реагирал на образите от порно филма, той получавал електрошок с малка интензивност, но доста болезнен.

 

През 2001 година китайските власти премахна хомосексуализма от списъка на душевните болести и гейовете са с една идея по-добре възприети от обществото. Въпреки това обаче голяма част от тях са подложени на силен натиск в семейството. Често те са единствени деца и сключват хетеросексуален брак, само за да не разочароват семейството си и да дадат възможността родителите им да се радват на внуче.

 

Въпреки че „конверсионните терапии“ според специалистите са неефективни, те продължават да се прилагат в страни като САЩ, Великобритания, Китай, Сингапур и др. Пациентите доброволно се подлагат на хипноза, химическо лечение и електрошокове, като „лечението“ си го плащат сами.

 

Сеансите траят около половин час през интервал от няколко дни. След всеки електрически разряд, пациентът прекъсва мислите си и се разграничава от своите фантазии. Според специалистите, които работят във въпросните клиники, хомосексуалността е обратима, когато не е вродена.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години

Пак хубаво, че само с електрошокове. В по-крайни случаи са прибягвали и до лоботомия... ;)

tori
преди 10 години

По-голяма глупост не съм чела. Хомосексуализма не е болест, душевно разстройство или нещо ненормално, както го представят болниците, а и писателя на статията. Както обикновено, статиите тук са под всякаква критика и написани глупаво.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия