Не съм сигурен дали съм гей ... [част първа]

2012-10-09 11:06:00
Не съм сигурен дали съм гей ... [част първа]
Снимка: Reuters

Постепенно обществото /дори това в България/ става по-отворено и приема значително по-лесно хомосексуалистите. Това дава свобода на тийнейджърите, които се чудят към кой пол имат привличане, открито да си задават въпроса „Аз гей ли съм всъщност?“.

 

Това е наистина доста труден въпрос. Някои хора са си гейове и това си личи отдалеч, други не биха погледнали представил на техния пол, а третите са някъде по средата /бисексуални – биха били, както с мъже, така и с жени/.

 

 

Любопитен е фактът, че на въпросът „Аз по кой пол си падам повече?“ си го задават предимно представители на силния пол. Това е така, защото в последните 10 години хората са приемали по-лесно любовта между жени и поради тази причина дамите не се интересуват толкова дали биха си харесали някой мъж или някоя представителка на нежния пол. Според хората е нормално жените да имат период, в който си падат и по двата пола, но това да не ги прави лесбийки. Затова дамите не изпитват никакви притеснения, когато усетят влечение към жена.

 

Някои хора смятат, че е глупаво да се делим на хомосексуални, хетеросексуални и бисексуални. Любовта си е любов, сексът си е секс, без значение между кого се осъществява. Въпреки това има хора /основно мъже/, които се притесняват да говорят за своята сексуална ориентация и смятат, че не бива да се разкриват, за да не бъдат отхвърлени от обществото /семейството, приятелите, колегите/.

 

Как да разбереш дали наистина си гей?

 

Много хомосексуални мъже споделят, че от малки са усещали, че се интересуват повече от женски игри и изпитват по-силни симпатии към останалите момченца. Но други хора осъзнават, че са гейове по-късно и понякога им е доста трудно да възприемат новото си аз. Важното е да не се обвинявате и срамувате. В крайна сметка не е важно с кого си лягаш, а какъв човек си. Да не би хетеросексуалистите, които крадат, убиват, изнасилват, лъжат и т.н. да са по-добри хора от гейовете, само защото правят секс с жени? Глупости! Ще видите, че ще се запознаете с много мъже, което не се притесняват от сексуалната си ориентация, които знаят, че това не е най-важното за един човек и които ще успеят да ви дадат нужното самочувствие, за да се почувствате и вие добре в своята кожа.

 

Някои мъже се притесняват, че са сънували еротичен сън с представители на техния пол. Спокойно, това се е случвало на доста господа, които наистина нямат никакво влечение към други мъже. Не си мислете, че това е истинското ви аз и подсъзнателно искате да бъдете с представител на вашия пол и затова имате такива сънища. Не ви ли се е случвало да сънувате, че правите нещо, което в реалния живот никога не бихте направили? Е, това с еротичните сънища с мъже е същото.

 

Снимка: Reuters

 

Според психолозите самозадоволяването е в състояние да помогне на един мъж да разбере дали е гей или не. Просто трябва да видите дали си мислите за мъже или за жени, докато мастурбирате /не е трудно да се досети човек, че това би помогнало за отговор на въпроса „Аз гей ли съм?“/. Но не си правете генерални изводи за себе си, ако рядко ви се случва да имате сексуални фантазии с други господа. Понякога човек мисли и се възбужда от неща, които не би приел в реалния живот. Статистиката показва, че доста тийнейджъри са участвали в групова мастурбация и е възможно да е имало контакт с други момчета, но това изживяване не ги прави гейове.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Peter Nikolov
преди 7 години

Здравейте!Аз съм на 12 години и мисля,че съм гей!Много хора от вас ще кажат,че си въобразявам,но аз не ви вярвам!Имам много чести фантазии за по-сексуален контакт с хора от моят пол!Харесвам някои момчета,но ме е страх,че ако разберат ще ме критикуват заради моята сексуална ориентация!Страх ме е да си призная,че имам чувства към момчета!Моля ви,трябва ми помощ!!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия