Как да организираш страхоооотен купон?

2014-01-14 16:48:00
Как да организираш страхоооотен купон?
Снимка: Dreamstime

Да отидеш на купон е лесно. Но да организираш такъв – те чак толкова. И все пак, ако имаш желание да се захванеш с тази нелека, но в същото време приятна задача, виж съветите, които ще ти дадем. Така купонът ти ще стане готин, хората да се забавляват и ще говорят за партито няколко седмици, след като то е минало.

 

Избери дата, която е удобно на максимално повече хора. Ако не знаеш какви са плановете на твоите приятели, направи анкета във Facebook и според отговорите избери подходящия за купон ден. Все пак колкото повече хора сте, толкова по-весело ще бъде.

 

Покани тези, които наистина искаш да присъстват на партито. Не кани хора, които се чувстваш длъжен да поканиш по една или друга причина. Това е твоят купон, ти го организираш, ти отделят от свободното си време за него и ти ще решиш кого да поканиш.

 

За организирането на купон е нужно както свободно време, така и бюджет. Но не е нужно да вадиш пари от собствения си джоб. Направи следното. Организирай партито и кажи на гостите си, че входът е 10лв. След като разбереш колко души ще дойдат и преброиш парите, отиди и напазарувай за съответната сума. Другият вариант е да купиш дребни неща за хапване, които ще ти излязат от 20 до 50лв. и да кажеш на гостите си да си носят неща за пиене. Ние ти препоръчваме да направиш първото.

 

 

Може да направиш event в социалната мрежа Facebook, за да ти е по-лесно да комуникираш с поканените. Може да измислиш тема на партито и да предложиш съответния дрескод. Превърнете обикновения купон в тематично събиране. Защо да не се забавлявате всички облечени като главните герои от филма „Великия Гетсби“? Направете нещо различно и щуро.

 

За един купон определено едни от най-важните неща са музиката, гостите, алкохолът /стига да сте достатъчно големи, за да пиете!/ и храната. Помислете какво е подходящо за хапване. Дали да заложите на солети, сладки, соленки, чипс и т.н., или пък на сандвичи или пък на нещо готвено? Това зависи от вас, както и от гостите ви. Повечето младежи предпочитат нещата за хрупане пред манджите.

 

Създай настроение и атмосфера като украсиш мястото, където ще се проведе купона. Украсата трябва да е съобразена с темата на партито, ако има такава. Ако не може да е небрежна – навсякъде да има балони, забавни картинки и послания, гирлянди и т.н.

 

Нормално е на един купон да има пушачи и непушачи. Помисли и за двете групички. Помоли хората, които пушат, да го правят на балкона или навън, за да не страдат останалите. Никой непушач не обича да мирише на цигари и да диша чуждия дим. А за да няма сърдити, най-добре е да пушите наргиле – то мирише хубаво и доста непушачи го обичат.

 

Колкото и да ти е напрегнато и да искаш да се отпуснеш като гостите, не забравяй, че ти си организаторът и домакинът на това парти. Затова се дръж като такъв! Обръщай внимание на гостите си и им помагай, когато имат нужда. Желателно е да си усмихнат и в добро настроение през цялото време!

 

На повечето купони винаги има поне един-двама, които прекаляват с алкохола и им е трудно да се приберат у дома. Бъди в готовност да подслониш такива гости. Все пак никой родител не иска да вижда детето си пияно. Затова постъпи приятелски и прикрий човека, прекалил с чашката. А на останалите може да им помогнеш като им извикаш такси, когато решат да си ходят.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия