4 причини да пътувате сами

2014-01-12 11:00:00
4 причини да пътувате сами
Снимка: sxc.hu

Пътешествията са едни от най-невероятните изживявания, по време на които се откъсваме от познатото, сиво и досадно ежедневие и си позволяваме да почувстваме и изживеем нещо ново. Опознаваме нови територии, традиции и култури. Всичко това обикновено става в компанията на близки, приятели или поне познати. Ние обаче ви предлагаме да се отправите на самотно пътуване поради тези 4 причини.

 

 

1. Срещате нови и невероятни хора

 

Да пътуваш с приятели определено е изключително забавно и приятно, но по този начин един вид се ограничаваме. Едва ли някой ще възрази, че когато пътуваме с приятели ние се придържаме към тази група и рядко се запознаваме с някой друг. Когато си сам положението е съвсем друго, тогава сякаш си принуден и непрестанно се срещаш с нови хора, които може да се окажат един от най-невероятните личности, с които сте се срещали.

 

2. Чувствате истинската свобода

 

Когато пътувате сами сте истински свободни в два смисъла. Първо самотата е способна да изостри чувствата ви и да ви накрая да разберете какво всъщност означава да си свободен и да притежаваш избор. Второ, когато изберете да сте сами, т.е. откажете компанията на приятели, няма да сте принудени да се съобразявате с множество мнения и капризи. Сами ще решавате какво да посетите, колко време да му отделите и какво да правите. Във всеки един момент ще може да промените маршрута, посоката или каквото друго пожелаете.

 

3. Ще предизвикате себе си

 

Да, колкото и да говорим, че пътуването сам е едно невероятно изживяване, няма как да ви спестим и онази от части неприятна, но много полезна част, а именно момента, когато ще се срещнете със страха самотата и несигурността. Първият път, когато изберете да пътувате сами ще бъдете изпълнени с множество смесени чувства — ентусиазъм, радост, нетърпение, страх и какво ли още не. Не постоянно ще бъдат ваши спътници и ще ви поднасят изненади, с които ще трябва да се справите, поради което пътуването сам е своеобразно предизвикателство, което си поставяте сами.

 

4. Може да намерите любовта

 

Да, колкото и странно да ви звучи, не са малко случаите, в които хората намират своята половинка, именно по време на самотно пътуване. Тогава се запознаваме с множество нови хора, някой, от които може да се окаже нашият избраник. Пък и в повечето случай соловото пътуване е по определен туристически маршрут, което значи, че освен да срещнем този човек, то ще преживеем определен период от време с него, което ще се отрази на чувствата ни.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия