Създадоха бира с вкус на ... кит

2014-01-09 10:13:00
Създадоха бира с вкус на ... кит
Снимка: Dreamstime

На пазара вече има бири с най-различни вкусове – с вкус на печено агнешко, с вкус на пица, с вкус на шоколад, с вкус на боровинка и дори с вкус на машинно масло. Явно доста хора проявяват интерес към нестандартните бири и това доведе до пускането на нова такава - с вкус на кит, пише в. „Метро“.

 

 

Природозащитниците веднага се надигнаха срещу производството на тази пенлива течност, защото според тях това е кощунство за този вид. Исландската пивоварна обаче не се трогва от техните коментари. Според шефа на компанията бирата е силна и здравословно, богата на протеини и е подходяща за консумацията както от мъже, така и от жени. В нея почти няма захар, но въпреки това вкусът на пенливата течност е приятно карамелен с примес на китово барбекю, което остава в устата.

 

Според членовете на дружеството РЕТА /Хора за етично отношение към животните/ бирата ще предизвика „повръщане“ сред природозащитниците. Те са на мнение, че убиването и разпарчетосването на китовете е неморално и възмутително.

 

От пивоварната обаче казаха, че консумирането на месо от кит и на китова мас е вековна исландска традиция. В случая просто двете неща са събрани на едно място – в новата бира с вкус на кит.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ГРЕН
преди 10 години

Поредната глупост ..

Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години

Ще пропусна...,


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия