Какви новогодишни обещания си дадохте?

2014-01-07 13:15:00
Какви новогодишни обещания си дадохте?
Снимка: Dreamstime

Хората, които искат да променят живота си през 2014, трябва да вземат важни решения в началото на годината, за да постигнат целите си, съобщи Reuters.

 

Свалянето на излишни килограми е сред петте основни новогодишни цели, които хората си поставят ежегодно. До пролетта обаче по-голяма част от дебеланковците се отказват от диетите и предпочитат да си останат закръглени. Въпреки това самото решение има своята сила.

 

 

Учените са установили, че хората, които взимат новогодишни решения, постигат значително по-голям успех в сравнение с тези, които не го правят. Успехът идва при реалистите – тези, които не са си поставили прекалено високи цели.

 

Статистиката показва, че около 45% от хората взимат новогодишни решения, но едва 8% от тях успяват да ги постигнат.

 

Много е важно, когато човек си постави някакви цели, те да бъдат реалистични и постижими. Много хора се отказват от новогодишните си обещания, понеже са си поставили нереалистични и трудно достижими цели. Липсата на подкрепа от страна на близките също може да доведе до отказ.

 

Ако не сте си поставили никакви цели в новогодишната нощ, може да го направите и сега. Важното е да бъдете честни със себе си и да си обещаете неща, които може да изпълните. Трудно достижимите цели само ще ви разочароват и откажат от това, което искате да постигнете. По-добре да правите малки крачки и да се приближавате към целта, отколкото да правите големи скокове, които в един момент ще ви уморят и откажат.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия