Колко сте готови да платите за сапун?

2014-01-02 18:31:00
Колко сте готови да платите за сапун?
Снимка: sxc.hu

Хигиената безспорно е изключително важна и щаденето на средства, за да я поддържаме, е необосновано и непрепоръчително. Всеки един от нас знае, че по-скъпите препарати, чрез които си осигуряваме добър външен вид и се предпазваме от бактерии са с пъти по-добри от по-евтините им алтернативи. Затова когато идем в магазина инстинктивно се доверяваме на производителите, предлагащи стоките си по-скъпо, уповавайки се на логиката, че те са по-качествени. Но каква е всъщност цената, която бихте платили за сапун?

 

 

Преди дни, всъщност миналата година, ви предоставихме информация, че течните измиващи средства не само не премахва бактериите, но и предразполага организма към зарази. Направено изследване, показало, че течния сапун може да бъде източник на различни бактерии. Това било доказано след експеримент, в който били изпробвани различни сапуни. Оказало се, че броят на т.нар. вредни микроорганизми по повърхността на ръцете се увеличил средно 26 пъти след употребата на течен препарат за ръце.

 

"Новите данни показват, че има известен риск, свързан с продължителната употреба на антибактериалните сапуни и той може да надвиши потенциалните ползи от тях", коментира Колийн Роджърс, микробиолог от Администрацията по храните и лекарствата в САЩ.

 

Явно ливански производител е на същото мнение, защото неговата компания е съсредоточила вниманието си върху определен твърд сапун. Интересното обаче е цената и съставът му. Той е изключително луксозен и според компанията е изключително полезен.

 

Струва само скромните 2800 долара, срещу които ще получите сапун, съставен от 17 грама злато и 3 грама диаманти на прах. Изработката му отнела на ливанската компания месец и половина и според генералния директор Ахмед Хасан "продуктът е създаден, за да придаде на лицето свежест и жизненост".

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ventto
преди 10 години

Глупост.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия