Какво НЕ бива да правят начинаещите шофьори, когато са на пътя?

2014-01-02 14:32:00
Какво НЕ бива да правят начинаещите шофьори, когато са на пътя?
Снимка: Dreamstime

Всеки тийнейджър, който вземе шофьорска книжка, няма търпение да започне да кара редовно. Хубаво е обаче начинаещите шофьори да са предпазливи и винаги максимално концентрирани, защото носят отговорност както за своя, така и за живота на околните.

 

 

Докато сте зад волана НЕ бива да правите неща, които ви разсейват. Мислите си, че говоренето по телефона не може да намали концентрацията ви, но истината е, че то е по-опасно от получаването на SMS, а посягането към предмет, докато карате, може да доведе до катастрофа, съобщи Reuters. Това се отнася както за начинаещите, така и за опитните шофьори.

 

По закон е забранено човек да използва мобилния си телефон, докато шофира. Статистиката обаче показва, че не самият разговор е опасен, а набирането на телефонен номер или посягането за апарата.

 

Младите шофьори трябва да бъдат максимално концентрирани, докато са зад волана. Те трябва да забравят за всякакви вторични занимания, които отвличат вниманието им. Същото се отнася и за останалите шофьори, разбира се. При тях обаче времето, което отделят на страничните занимания, е значително по-малко в сравнение с начинаещите.

 

Затова, ако не искате да рискувате своя живот и този на околните, когато шофирате, бъдете внимателни и съсредоточени!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия