Кои са най-предпочитаните напитки на всяка зодия? [част втора]

2014-01-01 13:05:00
Кои са най-предпочитаните напитки на всяка зодия? [част втора]
Снимка: Dreamstime

Всяка зодия се отличава със свои качества и недостатъци, едни са добри в едно, други в друго. Вкусовете и предпочитанията зависят от отделния човек, но според някои хора зодията има много общо във формирането на вкуса на човека. А ти съгласен/на ли си?

 

Регионалните напитки се харесват на Везните. Става дума за алкохол, типичен за някоя държава или регион. Везните предпочитат да пийват умерено, но много повече обичат да опитват вкусове, които са се предавали от поколение на поколение. Ценят българската ракия, гръцкото узо, руската водка. Не биха отказали и вино, стига да е домашно.

 

Везните пият бавно и по сомелиерски прехвърлят глътките в устата си по няколко пъти. Така получават пълна наслада - както от вкуса на питието, така и от самия акт на вдигане на чашата и допиране до устните.

 

Драматични напитки привличат Скорпиона. Коктейл Bloody Mary е едно от нещата, които Скорпионът не би отказал. Силната комбинация от доматен сок, водка и подправки сякаш е вдъхновена от темперамента на родените под този астрален знак. Скорпионите са от малкото знаци в зодиака, които могат да пият много, при това силни напитки, без да се напият. Най-много да станат пo-весели или по-екстравагантни в проявите на внимание към другите (особено към представителите на срещуположния пол). Скорпионите са в състояние да пият и сами, ако изпаднат в депресия.

 

 

Стрелецът харесва модни коктейли. Стрелецът пие рядко, защото не обича алкохол. Но когато се налага, задължително ще избере моден коктейл. Например Cosmopolitan. Като почитател на модата той зорко следи какви са тенденциите и в тази област. Ако да речем в Париж е модерно да се пие коктейл с ягодов сироп, той задължително ще си поръча такъв, когато отиде на парти. А ако не могат да му направят, ще се примири демонстративно с нещо по-вехто - коктейл от филм или нашумял сериал. Всичко е в името на шоуто, разбира се.

 

Козирогът е ценител на уискито. Той умее да се контролира, мисли рационално и на пръв поглед изглежда скучен. В компания обаче умее да увлича околните с разказите си, а и обича да е забелязван. И точно, защото обича да е забелязван, той никога няма да се спре на нискокачествена напитка. Козирогът ще търси нещо качествено, но и солидно. А точно на тези условия отговоря уискито. Има и нещо друго - изборът на уиски показва, че е зрял човек, човек с много опит зад гърба си и със солидни познания за света (дали е така, е отделен въпрос).

 

Водолеят е любител на новите питиета. Иновативен и революционер до мозъка на костите си, Водолеят обича да опитва нови вкусове. Ако на пазара се е появило нещо ново, той задължително ще бъде един от първите, които ще го опитат. Така ще се наслади сам на вкуса, а и ще може да блесне с познания за напитката пред приятелите си. Харесва напитки, които се пият дълго, а не такива, които трябва да излее в гърлото си на един дъх. Не проявява конкретни предпочитания към слаби или силни, към коктейли или чисти питиета, важното е да му допаднат.

 

Рибите търсят аромата. Те са може би най-сериозните ценители на алкохола от всички зодиакални знаци. Рибите обичат не просто да пият нещо. Допада им да опознават вкуса на напитката, да разграничават отделните аромати в нея, да я оценяват. Те я възприемат така, както художникът възприема пейзажа, който трябва да нарисува. Рибите пият с еднакво удоволствие и типични регионални напитки, и екзотични коктейли. Трудно се напиват - могат да пият дълго и в големи количества.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия