Оскарите с ново лого

2013-12-24 16:02:00
Оскарите с ново лого
Снимка: stocklogos.com

Както всички знаем наградите на Американската филмова академия, по-известни с името си Оскари, са едни от най-важните отличия в света на киното. Любопитно е да се знае, че името на наградите идва от една от статуетките, представляващи изправен рицар, подпрян на меча си, която кара библиотекарката на Академията Маргарет Херик, виждайки я, да възкликне: „Досущ прилича на моя чичо Оскар!“. Постепенно името навлиза в пресата и това принуждава Академията да приеме официално употребата на думата, с която се идентифицират най-престижните филмови награди.

 

 

Освен с името си, наградите вече могат да впишат в историята и логото си, тъй като старото лого написа поредната страница и даде път на новото. То не се отличава с кардинално променена същност и дизайн, но според главния маркетинг директор Кристина Коунелиас, отразява по-добре същността на Американската филмова академия.

 

"Новото лого отразява визуална идентичност и запълва необходимостта от нова система за дизайн, която да подчертава творчеството на организацията” — заяви Коунелиас.

 

Всъщност новото лого представлява статуетката, ограничена със златист триъгълник. На пръв поглед ни се стори доста добре направено, с оглед на нашите визуални предпочитания и определено се доближава до високата класа на наградите

 

Чрез него, създателите му — агенция 180LA и академията, целели да наподобява буквата А в Академията, както и прожекторите осветяващи Оскара. Не ни отне много време да забележим това, още повече, че самото лого, вече присъства и в надписа THE OSCAR в официалния сайт на наградите.

 

“Този дизайн подчертава нашата целогодишна подкрепа към творческите изкуства и науката”, каза още Коунелиас.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия