Каква е идеалната коледна вечеря?

2013-12-13 15:20:00
Каква е идеалната коледна вечеря?
Снимка: Dreamstime

Коледа наближава ... Голяма част от хората свързват коледните и новогодишни празници с препълнени с вкусни ястия трапези. И не грешат. Всяка домакиня се старае и дава всичко от себе си, за да зарадва своите най-близки хора.

 

Но как изглежда наистина перфектната коледна трапеза?

 

Отговорът на този въпрос бе даде от група психолози, които успяха да изведат формулата на идеалната вечеря за Коледа, пише в. „Daily mail“. Тя показва какво е оптималното количество плънка, картофи, сезонни зеленчуци и месо. Когато те са в подходяща пропорция осигуряват полезни за здравето вещества.

 

 

По време на празниците доста хора се оплакват от преяждане. Разликата между това човек да се чувства доволно заситен и да преяде като прасе се крие във внимателното изчисляване на количеството на продуктите.

 

Каква е формулата за идеалната коледна вечеря?

 

Според специалистите перфектната коледна порция трябва да включва 150 грама печено бяло пуешко месо, 110 грама плънка от кестени и 100 грама сок от печено месо. Съвършеното коледно блюдо се допълва от 155 грама брюкселско зеле на пара, 170 грама моркови и 150 грама червено зеле.

 

В пуешкото месо има доста голямо количество протеини, които спомагат за регулиране на храносмилането и стабилизиране на инсулиновите нива. В него има и омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето и помагат при депресия.

 

Зеленчуците са подходяща добавка към коледната трапеза, защото съдържат витамини, минерали и други полезни вещества и осигуряват продължително усещане за ситост.

 

След като хапнете основното, идва ред на десерта. Той трябва да бъде 28-грамов коледен пудинг, пай с кълцано месо и мандарина.

 

Специалистите твърдят, че хората, които ще спазят тези съвети, няма да страдат от подут стомах и болки в корема и ще се чувстват доволно сити.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия