Какво трябва да знаеш за странните хора?

2013-12-15 15:30:00
Какво трябва да знаеш за странните хора?
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората сме различни и това е прекрасното на този свят, че всичко е шарено и разнообразно. Така намираме хора, които са ни симпатични и такива, които не ни харесват толкова. Всеки сам си избира с какви хора да се сприятели и да допусне в обкръжението си. Това не е така обаче, когато става дума за сфери като училище или университет, например. Там не може всички да са ти приятни и да ти се струват готини. Понякога се налага да общуваме и с хора, които не ни харесват и не намираме за приятни.

 

Има един тип хора, които наричаме „странни". Тези хора не се вписват в класа, в курса или в дадената група. Тези хора са особняци, които будят в околните любопитство, насмешка, а пък някои хора тотално ги игнорират, защото не намират никакви сходства.

 

Странните хора рядко са оценявани от околните и носят негативните последствия на изолацията и асоциалния си живот, защото постоянно са отхвърляни. Те трудно намират общ език с хората около себе си и изглеждат необщителни. Тези хора водят доста самотен начин на живот и наистина са самотни.

 

Ако имаш такъв човек в класа си, не го отхвърляй веднага. Опитай се да поговориш с него и да го прецениш що за човек е от това, което показва към теб, а не по всеобщото схващане, че той или тя е странен. Тези хора могат да са много специални и интересни, просто са по-затворени и различни, но това не ги прави лоши.

 

 

Много велики творци са били именно странни и аутсайдери. Те са били неразбрани, упреквани, осъждани и какво ли още не, но са оставили много ценни неща след себе си. Например, Салвадор Дали е бил отхвърлян от съучениците си, защото имал странно и екстравагантно поведение. Той е имал много фобии, най-силната е била фобия от скакалци. Въпреки че е бил изолиран от околните и е имал странно поведение, Дали оставя голямо творчество след себе си и се смята, че е един от най-великите художници.

 

Айнщайн е бил не по-малко странен. Той е проговорил, когато е бил чак на 3-годишна възраст, което според критериите за „нормалност" е признак на умствена изостаналост. Истината е, че той просто е бил странен и уникален, колкото и да е бил странен. С откритията си, той променя света и дава много на науката.

 

Зигмунд Фройд също е бил странна птица. Основоположникът на психоанализата не можел да гледа хората в очите, когато разговаря с тях. Затова той слагал хората, които идвали при него на кушетки и така провеждал сеансите си.

 

Певци, артисти и всякакви известни личности са все „странни птици" – сякаш за да си необикновен трябва да си и странен. Съвременните знаменитости се надпреварват кой от кой да е по-странен. Легенди като Майкъл Джексън например, са популярни не само с таланта, а и с маниакалностите и странностите си.

 

Лейди Гага също е пример за това колко странен може да си и да си харесван от околните, как можеш да се превърнеш в световна звезда. Затова ако познаваш някой „странен" човек или ти самият си такъв, не се тревожи, може и това да ти донесе късмет.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckDaPolice
преди 10 години

До dimitar.,: и все пак по-добре от това да се смесват със стадото

dimitar.,
преди 10 години

да, бъдете аутсайдери и се мислете за уникални, гарантиран успех

BonyBunny^.^
преди 10 години

Слави Трифонов също е бил нещо като аутсайдер, а сега няма човек в България, който да не го познава...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия