Няколко мита за женското тяло

2013-12-06 15:00:00
Няколко мита за женското тяло
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените сме критични към себе си, към външния си вид, към партньора си и към света. В сравнение с мъжете, женския пол е много по-несигурен и склонен към критика и самокритика. Подлагаме на съмнение красотата си, възможностите си, чувствата си, интуицията си и какво ли още не. Докато мъжете са по-амбициозни, понякога демонстрират по-ясни цели и са по-сигурни в действията и решенията си.

 

Може би, това е така, защото жените дълго време са били подценявани. Смятало се е, че ролята на жената е основно да ражда деца, да се грижи за домакинството и семейството си. Разбира се, това не е така в днешно време, но за съжаление, е оставило някои митове, които се вярват и днес.

 

Сега ще се постараем да развенчаем тези митове, защото хората продължават да вярват в тях, дори да звучат невероятно.

 

Лекарят може да познае дали си девствена. Всъщност това няма как да се случи, защото не е толкова просто. Хименът има дупки, през които минава менструалната кръв. Понякога това е една голяма дупка или няколко по-малки. Не е лесно да се види дали има химен или няма.

 

Антибиотиците намаляват ефективността на противозачатъчните. Има някои лекари, които твърдят, че това е вярно. Всъщност, тези хапчета могат да бъдат неефективни в 1% от случаите. И този процент не се променя, ако се приемат антибиотици. Единствено медикаменти, предписани при туберкулоза биха могли да отслабят ефекта на противозачатъчните. Те могат да понижат нивата на хормоните, но все още не е ясно дали ефектът е достатъчно силен за да увеличи рискът от забременяване.

 

 

Мъжете и жените се наспиват за едно и също време. Според изследване на учени от университета „Дюк" в САЩ, въртенето в леглото на жените причинява стрес. Също така е доказано, че се покачват нивата на инсулина и възпаленията, а това са рискови фактори за някои заболявания.

 

Друго изследване показва, че жените, които спят по 5 часа или по-малко, по-често страдат от високо кръвно, в сравнение с тези, които спят по над 7 часа. При мъжете нямало отношение.

 

Жената не може да забременее по време на менструация. Всъщност – може. Тогава яйцеклетката, която не е оплодена се изхвърля от организма и не е особено обичайно да се забременее. Оказва се, че може, защото ако семенна течност попадне в жената, тя може да бъде годна за оплождане дори седмица след това. Овулацията лесно може да се измести и да настъпи по-рано. Това значи, че има реален шанс да настъпи оплождане.

 

Освен това в редки случаи, при някои жени овулацията съвпада с менструацията. Тогава е напълно възможно да се забременее.

 

Гърдите спират да растат ако носиш сутиен. Това не е вярно, но много от младите момичета вярват в този мит. Истината е, че няма как дреха да спре растежа на гърдите. За да нямаш проблеми трябва да си купуваш правилните сутиени, които са ти по размер.

 

Когато започнеш да правиш секс, растежа ти спира. Това не е вярно. Растежа и развитието на човек няма общо със сексуалния опит. Хормонът, който е отговорен за растежа, няма общо със сексуалната функция.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия