Кои хора се татуират най-често и каква татуировка да си избереш? [част втора]

2013-12-04 10:00:00
Кои хора се татуират най-често и каква татуировка да си избереш? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Модата обаче се променя, а татуировките остават завинаги, затова желаещите да се подложат на подобна интервенция, трябва да обърнат внимание на трайността на подобно произведение на изкуството. Трябва да се акцентира върху това, колко е важен изборът на мотив, който ще бъде татуиран, както и от какво голямо значение е опитността на татумейкъра, който ще пренесе този мотив на „живото платно".

 

Истинските любители/ки на татуировките избират внимателно рисунката, с която ще украсят тялото си, и зад този избор често се крие по-скрито значение. Татуировката често напомня за важно събитие, за човек или просто отразява някаква житейска позиция. Но въпреки всички предупреждения представителките на нежния пол основно се спират на мотиви от каталозите в салоните, сред които най-популярни са:

 

Звезди и звездички. Класически, с необичаен дизайн, падащи звезди, морски звезди... Всички видове звезди са най- популярен мотив за татуиране при дамите. Освен това не са редки желанията със звездички да се запълни празното място на по-голяма татуировка.

 

Пеперуди. Популярни са типичните пеперуди, но също така и такива от анимационните филми и зомби пеперуди. В тази категория спадат и водните кончета, които дамите искат да им се татуират - или самостоятелно, или в хармония с друга по- голяма татуировка на ръката, стъпалата или гърба.

 

 

Сърца. Сърцевидните форми, започвайки от традиционните, чак до сърцата с крила и сърцата с катинар, заемат трето място в класацията при дамите, когато става въпрос за разкрасяване на тялото. Татуировките с формата на сърца са уместни за дами, които искат да украсят тялото си с нещо немного натрапчиво и симпатично.

 

Феи. Може и да звучи леко налудничаво, но много дами решават да си татуират фея с крила на пеперуда, Тинкърбел или нейния готик вариант. Опитните татуировчици съветват жените, които се спират на този мотив, много внимателно да подберат татумайстора, на когото ще поверят своята Тинкърбел... В противен случай симпатичната фея, създадена от ръката на неопитен майстор, нерядко ще прилича на културистка, натъпкана със стероиди.

 

Надписи. За съжаление татумейкърите, които се оглеждат за клиенти сред влюбените мъже и жени, чессто се натъкват на такива дами, които искат името на любимия им да краси тяхното тяло. Но този тип татуировки носят и много приходи на салоните, защото същите тези дами идват след известно време с желанието да се направи някаква друга рисунка над името, която ще го прикрие. Когато става въпрос за имена, най-често се изписват имената, на родителите, на близки роднини и приятели. Жените, които искат да им бъде татуиран текст, без той да е нечие име, избират фразите, които обозначават някаква фаза от живота им или дискретно загатват неизпълнени желания.

 

Символи. Най-популярните символи са китайски йероглифи (тук би следвало да обърнете внимание на превода, тъй като една горда собственичка на татуировка не би искала да завърши в някои от хумористичните сайтове заради надпис, който в превод означава: спагети със зеленчуци), знаците на зодиака и религиозни символи.

 

Цветя. Най-популярните видове цветя сред любителките на татуировките са розите, лилиумът, лотосът и черешовият цвят. Освен че изглеждат много красиво, те са натоварени и с определена символика - често с цветните мотиви се изразява любов, сила, амбиция, страст, приятелство. Въпреки че битува мнението, че „цветните" татуировки са предназначени предимно за представителките на нежния пол, все повече нараства броят на мъжете, които се решават да украсят тялото си с тези мотиви.

 

Птици. Най-татуираните представители на света на птиците са лястовиците и врабчетата, следвани от гълъбите, пауните и колибритата. Мотивите с птици на татуировките се вписват много добре, ако са в комбинация с някакъв надпис или цветя, но що се отнася до символиката, птиците обикновено са символи на мира, надеждата, любовта, новото начало.

 

Ангелски крила. Този мотив е често срещан сред жените, които искат да татуират гърба си, и обикновено не е цветен. Избирайки ангелските крила, дамите искат да асоциират с невинността или мистериозността личността си. Ангелските крила изглеждат най-добре, когато татуировката е или голяма, или средна по размер.

 

Черепи. Черепите се свързват с мотива, който няма как да бъде объркан, а дамите могат да избират сред най-различни варианти на този символ на преходност на живота. Наред с традиционните черепи, популярни са черепи с кръстосани кости и все по-модерните женствени варианти с очни кухини под формата на сърце или с розови папийонки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия