Вижте как да си направите татуировка у дома

2013-02-11 15:31:00
Вижте как да си направите татуировка у дома
Снимка: sxc.hu

Преди години татуировки са имали основно престъпниците и моряците. С течение на времето обаче тази тенденция се е пренесла и сред обикновените хора.

 

Да си направиш постоянна татуировка е сериозно решение и затова голяма част от хората си правят временна. Така хем имат рисунка на тялото си, хем не рискуват тя да им омръзне след няколко години.

 

 

За направата на временна татуировка се използва къна. Ако искате сами да изрисувате тялото си, прочетете как да си направите мастило у дома и как да си нарисувате татуировката. За направата на татуировка е най-добре да се използва специална къна за рисуване по тялото. Хубаво е предварително да бъде пресята до еднородна смес за максимално улесняване при нанасянето й.

 

Вземете къната и я смесете с лимонов сок, докато не получите каша със средна консистенция, подходяща за рисуване. След това я загънете в пластмасова опаковка, за да получите максимално наситен цвят. Ако искате да получите тъмен цвят, добавете към сместа мляно кафе, за да се задържи татуировката по-дълго време, добавете към кашата една супена лъжица захар.

 

Когато се нарисувате, татуировката ще има оранжев оттенък, но след ден ще потъмнее. През това време задължително трябва да държите мястото сухо.

 

Рисунката ще се задържи различно време според това къде си я направите. На гърба и гърдите ще трае около 10 дни, а по ръцете и краката около три седмици.

 

Ако умеете да рисувате, може да направите временната си татуировка директно с помощта на тънка четка и къна. В противен случай може да използвате предварително направен шаблон, който само да очертаете.

 

Снимка: sxc.hu

 

Преди да започнете да се рисувате, почистете мястото със спирт. Ако имате косми, отстранете ги, за да може да нанесете къната равномерно по кожата. Оставете къната да изсъхне поне 30 минути.

 

За да се радвате на татуировката си максимално дълго време, не я мокрете първите няколко дни и я третирайте с растително масло. Старайте се тази част от тялото ви да има минимален контакт с препарати.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
~sweeettt~
преди 11 години

:))) :]]]]]]]


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия