Японец прави неповторими творби върху кори от банани (+ снимки)

2013-11-15 13:15:00
Японец прави неповторими творби върху кори от банани (+ снимки)
Снимка: mirror.co.uk

Когато човек рисува хубаво, той може да го прави навсякъде и с всякакви подръчни материали. Поредното доказателство за това е японски художник, който рисува с игла поразителни картини върху кората на банан. Засега най-успешното му произведение е копие на „Мона Лиза“, пише в. „Daily Mirror“.

 

 

40-годишният Дайсуке Скагами използва промяната на оцветяването в кората на южния плод. Тя става кафява след известно време заради окисляване в точките, където е прободена. По този начин творецът създава доста интересни композиции. Със своята специфична техника Скагами е изобразил герои от анимето „Покемон“, японски дракуни и самураи, американския мемориал „Маунт Ръшмор“ и сър Ричард Брансън.

 

За създаването на една творба на художника са му необходими между един и пет часа. Преди да усъвършенства техниката си с банановите кори, Скагами е направил няколко безуспешни опита с други плодове.

 

Лошото при тези творби е, че те са с кратък срок на годност. Тяхната трайност е едва 2 дни. Скагами никога не изхвърля творбите си, той или ги изяжда, или ги предлага на приятели.

 

Вижте снимки на творбите на Дайсуке Скагами в галерията ни:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия