Изкуство със сдъвкани дъвки

2013-02-17 19:15:00
Изкуство със сдъвкани дъвки
Снимка: Reuters

Съвсем наскоро ви разказахме за младия британец, който прави портрети на известни личности с триъгълници. Той обаче далеч не е единственият последовател на нетрадиционното изкуство. 22-годишната украинка София Матвеева също има какво да покаже - тя рисува картини с помощта на... сдъвкани дъвки, съобщава OddityCentral.

 

Младата артистка получила вдъхновение за своето изкуство съвсем случайно. Един ден тя пътувала със свой приятел и двамата дъвчели дъвка, което я накарало да се замисли, че материята на дъвките, е идеална за творчество, тъй като притежава свойствата да се разтегля и същевременно да се лепи.

 

 

София закупила голямо количество разноцветни дъвки и започнала да опитва да рисува с тях. Първоначално тя ги накисвала във вода, за да станат лепливи, но за нейно огромно съжаление те се разпадали. Украинката осъзнала, че специфичен ензим в човешката слюнка придава свойствата на дъвките да се разтягат и лепят. Ето защо тя сама започнала да сдъвква материала, с който твори.

 

Не след дълго 22-годишната жена стигнала до заключението, че не може сама да се справи с тази непосилна задача. Ето защо тя започнала да моли своите роднини и приятели да ѝ носят сдъвкани от тях дъвки. Въпреки че те се втвърдявали извън устата, стоплянето им в микровълновата печка помагало те да бъдат направени отново годни за употреба.

 

До момента София е изработила пет портрета на известни личности със сдъвкани дъвки. Тя обаче продължава усилено да работи по нови проекти. Младата украинка възнамерява да представи своите произведения на изкуството в художествената галерия в град Донецк. Тя се надява, че ще успее да продаде всички си картини, чиято предварителна цена е 1000 долара.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
raq payne
преди 11 години

Ето на това му се вика изобретателност :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия