Бижу според зодията! Кое е подходящо за теб?

2013-10-23 20:00:00
Бижу според зодията! Кое е подходящо за теб?
Снимка: sxc.hu

Почти всеки от нас, малко или много вярва в зодиите. Всеки човек е уникален и различен, но не можем да отречем, че представителите на един и същи знак понякога много си приличат.

 

Според астролозите всяка зодия си има полускъпоценен камък, който я символизира. Ако се чудиш с какво ново бижу да се сдобиеш, защо това да не е камъкът, подходящ за твоята зодия?

 

За представителите на зодия овен се знае, че са много енергични и амбициозни. Тяхната планета е Марс, затова и камъните им са червени – рубин, червен яспис и червен корал.

 

 

Телците са спокойни и уравновесени. Тяхната планета е Венера, а камъните, които се препоръчват да носят са диаманти, топаз, розов кварц, тюркоаз и кехлибар.

 

Близнаците са изключително дейни и енергични, а планетата им е Меркурий. Подходящи за тях са аметистът и аквамаринът. А носейки камъните на ръцете си, засилват аналитичното им мислене.

 

Раците са една от най-емоционалните зодии. Подвластни са на Луната, а камъните им е хубаво да са в зелената гама като ахат, изумруд, нефрит и бели перли. Хубаво е дамите да слагат бижута като колиета и брошки, така биват предпазени от лоши намерения.

 

Лъвовете са властна зодия. Биват ръководени от Слънцето, затова им отиват светлите цветове. Златото е много подходящо, опал, тигрово око и оранжев яспис също, защото им носят късмет.

 

Девите са най-суетната зодия. За тях се препоръчват аметист, цирконий и платина.


Везните са спокойни и хармонични, романтични и уравновесени. На тях им подхождат цитрин, аквамарин, рубин и опал.


Скорпионите са целенасочени и устремени хора, тяхната планета еМарс и за тях са подходящи рубинът, хематитът, черният опал, ахат и топаз.

 

Стрелците са свободолюбиви и идеалисти, за тях подхожда най-много лазурит. Тяхната планета е Юпитер и затова им отиват сини камъни като тюркоаз и син топаз.

 

Козирозите умеят да планират и са изключително спокойни. Тяхната планета е Сатурн, а малахитът ще им върне тръпката, ако са забравили да се порадват на нещо. Други подходящи камъни са яспис, диамант, сапфир, лазурит.

 

Водолеите са изключително креативни, но хаотични и отвеяни. За по-добър баланс, астролозите препоръчват сините камъни като лазурит, тюркоаз, светло син сапфир, аквамарин и син калцит.


Рибите са спокойни и уравновесени. Тяхната планета е Юпитер, а подходящите камъни – аметист, лунен камък, лазурит, аквамарин и яспис.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия