Защо филийката пада винаги откъм намазаната си страна?

2013-09-04 15:34:00
Защо филийката пада винаги откъм намазаната си страна?
Снимка: Dreamstime

Случвало ти се е да си намажеш филия и тя да падне, нали? Не е приятно, когато това се случи с намазаната част към пода, но статистиката показва, че в 80% от случаите тя пада точно по този начин.

 

Защо се случва така?

 

Според повечето хора причината е, че от тази страна тежи повече, защото е намазана. Учените обаче твърдят, че от голямо значение е височината, от която пада, пише в. „Daily mail“. Повечето филийки просто нямат достатъчно време, за да се превъртят и поради тази причина повечето пъти падат откъм намазаната си страна. По време на полета парчето хляб осъществява само половин ротация и ... маслото или конфитюрът се залепва директно на пода.

 

 

До този на пръв поглед логичен отговор на въпроса „Защо филийката винаги пада с намазаната част към пода?“, учените стигнали, след като провели експеримент със 100 намазани. Те били преобърнати от маса с височина 75 сантиметра. При 81% от случаите филиите се приземявали откъм намазаната си част.

 

Според учените законът на Мърфи за всемирната гадост наистина съществува и ако нещо трябва да се обърка, то наистина се обърква.

 

Какво да правим, за да не пада филийката откъм намазаната й част?

 

Разбира се, че има решение на този проблем. Просто трябва да започнете да се храните на по-високи маси – около 240 сантиметра, за да има време филийката да извърши 360-градусова ротация.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Жълто
преди 10 години

Аз пък просто отивам да си намажа една филийка след тази гладна статия.

marto3004
преди 10 години

Ako e dokazano che filikata pada s namazanoto nadolu...!!!!! Zashto prosto ne namajem filikata ot dolu :D; D

koshtramba
преди 10 години

Hristo99, филийката пак може да падне... от ръката ти.

kosder
преди 10 години

Мисля, че и аз мога да стана учен!

hristo99
преди 10 години

240 см това повече от височината на стаята :D Има и още едно по-евтино решение. Срежете краката на масата и се хранете на земята. Така филиите няма да падат.

Pepelqshka1
преди 10 години

Отивам с метъра за нова маса :P

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия