Кога мъжете губят самочувствие?

2013-09-02 10:44:00
Кога мъжете губят самочувствие?
Снимка: Dreamstime

Мъжете са наричани още „представители на силния пол“. Това е така, защото те обикновено не показват слабост. Е, случва им се, но рядко и то само пред най-близките. Като цяло мъжете показват завидно самочувствие и увереност пред околните. Но дали някои неща все пак не ги пречупват?

 

 

Оказа се, че мъжете губят самочувствие от успеха на половинките си, но при жените този проблем не съществува – те нямат нищо против, когато техният любим има по-добра позиция в службата и изкарва по-висока заплата.

 

Самооценката на представителите на силния пол е свързана с успехите и провалите на техните половинки, докато самооценката на дамите не зависи от това какво е постигнал любимият им, пише в. „Daily mail“.

 

Мъжете най-тежко понасят, когато половинките им успеят в нещо, в което те са се провалили, без значение дали става въпрос за нещо интелектуално или социално. Важен е провалът. В същото време дамите нямат нищо против да живеят в сянката на известен мъж. Даже напротив.

 

За да се стигне до тези изводи, учените направили пет експеримента с близо 900 души. Доброволците трябвало да решават различни тестове, като им подавали вярна или невярна информация за успеха на партньора им. При един от тях компютър проверявал бързината, с която хората свързват добри и лоши думи със себе си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kosder
преди 10 години

Когато малкия Гошко не иска да стане голям.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия