Случвало ли ти се е да се разплачеш, защото не можеш да си отвориш кроасана?

2013-08-21 12:14:00
Случвало ли ти се е да се разплачеш, защото не можеш да си отвориш кроасана?
Снимка: Dreamstime

На колко от вас им се е случвало да си купят нещо и да срещнат затруднение с отварянето му? Уж не изглежда да има непробиваема опаковка, но в същото време ви отнема над 5-10 минутки, за да достигнете до продукта, който сте си купили. А това определено е в състояние да ви изнерви.

 

Статистиката показва, че борбата със свръхзапечатаните продукти може да докара до отчаяние и сълзи дори най-търпеливите и спокойни хора, пише в. „Daily Express“. 66% от хората редовно изпадат в „опаковъчен гняв“, когато се наранят, опитвайки се да отворят сложна опаковка. 25% от потребителите редовно молят друг за помощ, за да отворят буркан или консерва. Един на всеки петима души се отказват от купуването на определен продукт, защото смятат начина, по който е опакован, за прекалено сложен и досаден.

 

Най-често проблем с разопаковането на продукти имат възрастните и страдащи от артрит хора.

 

Когато човек се затрудни с отварянето на даден продукт, той прибягва до всякакви помощни средства. Случвало ви се е да използвате ножове, ножици и отвертки, за да разкъсате сложната опаковка, нали? Има хора, които са си решавали проблема със сложните опаковки с ножче за бръснене или чук.

 

Прекалено опакованите продукти не само изнервят потребителите, но понякога и ги нараняват. Над 1 000 000 души годишно отиват в болницата с наранявания, получени при отварянето на опаковка. Най-често травмите се получават от консерви, а най-дразнещи за потребителите са пластмасовите опаковки.

 

Хората се надяват, че в най-скоро време производителите ще подобрят дизайна на опаковките и ще ги направят по-лесни за отваряне.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
xValentinax
преди 10 години

Днес се разревах, защото не можах да махна *** фолио в което увиват кашкавала :( true story.

diditen
преди 10 години

Ама че *** и безсмислена статия :X Май съвсем ви се изчерпаха идеите


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия