Милиони души готвят с продукти, на които отдавна им е минал срокът на годност

2013-08-06 15:13:00
Милиони души готвят с продукти, на които отдавна им е минал срокът на годност
Снимка: Dreamstime

Когато човек отиде на ресторант и му сервират продукт с изтекъл срок на годност, той е в състояние да вдигне грандиозен скандал. У дома обаче нещата седят по различен начин. Статистиката показва, че над 1 000 000 души съхраняват хранителни продукти на и над 10 години.

 

 

Трима на всеки 20 анкетирани споделили, че понякога им се случва да готвят с неща, на които им е минал срокът на годност, пише в. „Daily Express“. 57% от домакините съхраняват продуктите си над една година след изтичането на срока, а някои дори повече от 10.

 

10% от участниците в анкетата не крият факта, че чистят кухненските си шкафове веднъж на 5 години или по-рядко. 78% са наясно, че имат и използват продукти, които са с изтекъл срок на годност. Най-често те стават част от храни, които се поднасят на неочаквани гости. 50% от анкетираните си слагат такива продукти и в ястията, които правят за себе си.

 

Най-често почистваните кухненски шкафове са собственост на обитателите на Белфаст, следвани от тези на Бирмингам и Лондон.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Zazina
преди 10 години

Това е лудост. Винаги съм си мислела, че не е нужно да си роб на къщата си, но пък да тънеш в мизерия...и най-голямият мързел ще почисти. Да не говорим за продуктите с изтекъл срок съхранявани повече от 2г. - прекалено.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия