Доказано: Мъката не може да бъде удавена с алкохол

2013-07-30 15:36:00
Доказано: Мъката не може да бъде удавена с алкохол
Снимка: Dreamstime

На колко от вас им се е случвало са бъдат нещастни и да се утешат с нещо под формата на храна или алкохол? Мислите си, че по този начин ще повишите настроението си и ще решите проблемите си, но ... това не е вярно. Учените са на мнение, че мъката не може да бъде удавена с алкохол, пише в. „Daily mail“.

 

 

Статистиката показва, че мъжете пият, когато са нервни и ядосани, а жените изживяват по-депресивно махмурлука си. Според специалистите техните открития ще помогнат за по-ефективното лечение на хора, които имат проблеми с алкохола.

 

Учените направили експеримент, в който участвали 246 души между 21 и 82-годишна възраст, които често прекаляват с чашката. Те преминали през програмата за лечение на алкохолизъм и били повиквани по телефона ежедневно в продължение на половин година. Участниците трябвало да споделят как се чувстват, какви са нивата им на стрес и какви навици имат, свързани с консумирането на алкохол. Резултатите били красноречиви – представителите на силния пол най-често посягали към чашката, когато са ядосани.

 

При жените било установено, че имат много по-депресивни състояния по време на махмурлук. Другото, което учените разбрали е, че мъката и щастието най-силно се проявяват след приемането на алкохол. Представителите на двата пола се чувстват по-малко щастливи един ден след консумацията, като при дамите депресивните състояния са по-силно изразени.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpiritInBlack
преди 11 години

Liez ! Bushmills - men`s best friend !


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия