На колко години са най-възрастните хора в света ?

2013-07-26 10:14:00
На колко години са най-възрастните хора в света ?
Снимка: photos.nj.com

Въпреки че средната продължителност на живота е около 75-годишна възраст, има хора, които живеят доста повече. В момента най-възрастният мъж в света е 112-годишният американец Салустияно Санчес – Бласкес, предаде Асошиейтед прес. Той зае мястото на починалия на 12 юни тази година 116-годишен Джироемон Кимура. Най-възрастната дама /и в същото време най-възрастният човек в света/ е 115-годишната Мисао Окава от Япония.

 

 

Салустияно определено не води здравословен начин на живот. Той е миньор и обича да пие джин. Роден е на 8 юни 1901 година в Испания. На 17-годишна възраст заминава да живее в Куба заедно с брат си Педро и група приятелите. Младежите започват работа в захарната тръстика. През 1920 година отива да живее в САЩ, където дълги години изкарва прехраната си като миньор в Кентъки. От 2007 година живее в дом за възрастни хора.

 

На какво се дължи дълголетието на Салустияно Санчес – Бласкес?

 

Според мъжа причината е, че всеки ден изяжда по един банан. Според дъщеря му обаче дълголетието му се дължи на това, че е независим и упорит човек. Освен дъщеря Салустияно има 76-годишен син, 7 внуци, 15 правнуци и 5 праправнуци.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ersitoy
преди 10 години

Все пак са в много по-добри държави от нашата и в миналото са живели много по-добре оттам излизат и резултатите.

ani1900
преди 10 години

Wow!!! Само мога да се възхищавам на тези хора.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия