101-годишна жена скочи с парапланер и бе вписана в Гинес

Мери Гардисън е на 101 година, но това не й попречи да полети с парапланер, за да стане част от Книгата на рекордите на Гинес, съобщи ИТАР-ТАСС. Тя постави рекорда на първи септември, но той бе официа

2012-03-21 10:59:00
101-годишна жена скочи с парапланер и бе вписана в Гинес
Снимка: sxc.hu

Мери Гардисън е на 101 година, но това не й попречи да полети с парапланер, за да стане част от Книгата на рекордите на Гинес, съобщи ИТАР-ТАСС. Тя постави рекорда на първи септември, но той бе официално вписан днес.

 

Преди 5 години 100-годишна баба от Кипър постави рекорд, но ето че се намери друга смела възрастна дама, която го подобри.

 

 

Полетът на Мери е преминал без никакви проблеми, даже напротив. Възрастната жена е направила няколко трика под аплодисментите на многобройните й роднини и приятели, събрали се да я гледат.

 

Мери се запалила по парапланеризма, благодарение на 75-годишния си син, който наскоро се увлякъл по този спорт. Тя не искала той да прави нещо, което тя не може и така събрала смелост да скочи. Възрастната жена определено си пада по екстремните неща. На 90 години тя с удоволствие се качила на всички атракциони в „Дисниленд“.

 

Още любопитни новини може да намерите в Dnes.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия