Жените омаловажават своето пиянство повече от мъжете

2013-07-22 16:30:00
Жените омаловажават своето пиянство повече от мъжете
Снимка: Dreamstime

Някои хора имат проблем в преценката си относно алкохола. Не става въпрос за алкохолиците, а за тези, които не могат да определят каква е максималната граница на тяхната алкохолна консумация. Обикновено мъжете са тези, които пият повече. По тази причина в обществото е много по-характерно да се каже на един мъж, че е „прекалил с алкохола", отколкото на една жена.

 

 

Ново проучване установява, че консумацията на алкохол от жени подсъзнателно се омаловажава. Това може да бъде опасно за здравето на дамите, тъй като опасните нива на пиене могат да бъдат пренебрегвани и по-лесно да се стигне до интоксикация. Що се отнася до мъжете, те доста по-често използват епитети като „закован", дори когато са в умерено нетрезво състояние.

 

Според професора по психология Марк Ууд до момента не е обърнато голямо внимание върху темата за изучаването на „езиковите етикети", описващи нивата на алкохолно влияние върху хората. Някои изследвания в социалната психология разглеждат начина, по който етикетите действат върху поведението на човек, повлияват върху възприятията му и определят бъдещите постъпки.

 

Резултатите от последното проучване по темата показват, че пиянството на мъжете, независимо дали то е умерено или тежко, се описва с термини, които са показателни за прекомерна консумация на алкохол. При жените от друга страна се използват по-леки думи, което показва, че двата пола гледат с различно око на начина, по който консумират алкохол и най-вече на неговото количество, пише вестник Daily Mail.

 

Още интересни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Ново проучване установява, че консумацията на алкохол от жени подсъзнателно се омаловажава.Сякаш пиян мъж не го прави.

koshtramba
преди 10 години

Пияна жена - по-грозно от това НЯМА!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия