Жените предпочитат високи мъже

2013-06-23 10:00:00
Жените предпочитат високи мъже
Снимка: sxc.hu

Чаровна усмивка, страхотно чувство за хумор и перфектно изваяно тяло – притежавате всичко това и си мислите, че то е достатъчно, за да се превърнете в магнит за нежните създания? Е, грешите. Оказва се, че една от най-важните характеристики, които според жените трябва да притежава един мъж, е височината над 1,82 м, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно британско проучване.

 

 

Почти ¾ от анкетираните представителки на нежния пол са категорични, че не биха започнали сериозна връзка с мъж, който е с нисък ръст. Що се отнася до перфектната височина според дамите – тя трябва да е между 1,82 и 1,98 м. Приблизително 63% от нежните създания винаги биха избрали по-висок мъж пред по-нисък, без значение как изглежда той.

 

Същевременно резултатите от проучването показват, че средната височина на мъжете във Великобритания е 1,78 м – с 2 см. по-малка от предпочитаната от дамите. Въпреки това цели 72% от представителите на силния пол се чувстват напълно щастливи и удовлетворени от своята височина.

 

Според изследователите, една от възможните причини за влечението на жените към по-високите мъже е свързана с позитивните нагласи и убеждения, че представителите на силния пол с по-голяма височина са с по-висок социален и професионален статус, както и с по-голям репродуктивен потенциал. Макар практически да не съществува подобна зависимост, в женските очи тя изглежда напълно реална.

 

Що се отнася до мъжките предпочитания, според тях идеалната височина за една жена е между 1,70 и 1,78 м. Средният ръст на дамите във Великобритания обаче е едва 1,62 м. Резултатите от проучването сочат още, че почти половината от представителите на силния пол нямат нищо против тяхната половинка да е по-висока от тях.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
"g0oD"_glr
преди 10 години

Bсяка жена поумнява с времето. Въпрос на усет и желание е да се промени към по-доброто, докато е млада. Така че RedArmy, явно повечето жени около теб са недорасли. :)

RedArmy
преди 10 години

Повечето жени не знаят какво искат. Те са толкова зомбирани от пропагандата, модата и четенето на "Космополитън", че не могат дори да различат собствените си идеали от тези, които са им втълпени от списанията и "хай-лайфа". Трагедия...

joannalof
преди 10 години

Факт!

papugai
преди 10 години

Леприконите не са на мода, а и никога не са били.

fenastz
преди 10 години

Открихме топлата вода

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия